Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Marine Bonfile (Garnitür ve Fesleğenli & Kremalı Sos ile)

Marine Bonfile (Garnitür ve Fesleğenli & Kremalı Sos ile)
0
103

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler:
6 parça bonfile Marine için:
1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı 1 türk kahvesi fincanı süt 2 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı kekik 2 çay kaşığı tuz Dilediğiniz miktar çekilmiş tane karabiber Garnitür için:
5 adet bebek patates (bilirsiniz, minik boylarda çok sevimli ve lezzetli patatesler) 10 adet taze mantar 2 orta boy kuru soğan (beyaz) 4 adet temizlenmiş enginar (markette temizlenmiş, su dolu poşetlerde satılıyordu, ben onlardan aldım) 12 demet maydonoz 1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı un 12 türk kahvesi fincanı su Tuz, karabiber Fesleğenli & Kremalı Sos için:

200 ml hazır krema Dilediğiniz miktar taze fesleğen 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen Tuz, karabiber, kimyon Dilediğiniz miktar ezilmiş sarımsak (ben baya bol miktarda kullandım) 1 tatlı kaşığı un Yapılışı:
Öncelikle marine için gerekli tüm malzemeleri karıştırıp bonfile parçalarını bu karışımda 1 saat kadar bekletin Yani önce bunu yapın, diğerlerini hazırlarken etler marinede kalsın En son onları pişirin Garnitür için bir tencerede zeytinyağını kızdırıp ince kıyılmış soğanları kavurun Daha sonra saplarını koparıp ince doğradığınız mantarlar, ince dilimler halinde kestiğiniz bebek patatesler ve dörde böldüğünüz enginarları tencereye ilave edip suyunu salana kadar orta ateşte soteleyin Sebzeler suyunu saldığında ateşi en kısık dereceye getirip, tuz ve karabiber ilave edin Kıyılmış maydonozları ve suyu ilave edin, unu ekleyip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın Özellikle enginar ve patatesler yumuşayıp suyunu çekene kadar kısık ateşte arada karıştırarak pişirin Bu arada sosu hazırlamak için kremayı sos tenceresine alın Unu ekleyip kısık ateşte hızlıca karıştırarak biraz koyulaşmasını sağlayın Kıyılmış taze fesleğen, kuru fesleğen, tuz, karabiber, kimyon ve ezilmiş sarımsakları ilave edin Kısık ateşte karışım koyulaşana kadar karıştırarak pişirin En son el blenderı yardımıyla karışımı pürüzsüzleştirin Servise kadar sıcak tutun Marinede beklettiğiniz bonfile parçalarını marine sosunun tamamıyla birlikte bir tavaya alın Çevirerek hafifçe kızarana kadar orta ateşte pişirin Servis önerileri:
Bonfileleri servis tabağına alın Hazırladığınız garnitür ile süsleyin En son fesleğenli sostan üzerine dilediğiniz miktarda gezdirerek servis yapın (kırmızı şarapla süper oluyor) Servis tabağına bir miktar sade pilav da ekleyebilirsiniz Ben sade pilav ve roka salatası ile servis yaptım Roka salatası gayet basit Körpe roka yapraklarını güzelce yıkadıktan sonra cherry domatesleri bütün halde salata tabağına ekledim Sos için ise elma sirkesi, limon suyu, tuz ve sızma zeytinyağı kullandım Dilerseniz knorrun hazır salata soslarını deneyebilirsiniz Sade pilav tarifimi vereyim bu arada, kesinlikle bir pilav tarifiniz vardır ama benim uyguladığım tarifi önermek istedim, çünkü çok güzel oluyor 1 türk kahvesi fincanı mısırözü yağını kızdırıp 2 su bardağı yıkanmış baldo pirinci beyazlaşana kadar kavurun 3 su bardağı oda sıcaklığında su ilave edin 2 çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın Ateşi en kısık dereceye getirip suyunu çekene kadar demleyin Tavsiyem ilk önce pilavı pişirip servise kadar kapağı kapalı olarak (kapağın altına kağıt havlu yerleştirdikten sonra) dinlendirmeniz Kağıt havlu pilavın buharını çekip tane tane olmasını sağlıyor Bir de pilava kaynamış su eklemiyorum ben, sıcak su eklediğimde suyunu çabuk çekip pirinçlerin sert kalmasına sebep oluyor İlave su eklediğimde ise pirinçler birbirine yapışıp lapa gibi oluyor 2 su bardağı pirince 3 su bardağı su oranı bozuluyor yani Tane tane ve bembeyaz bir pilav isterseniz bu şekilde denemenizi tavsiye ederim Birkaç damla limon suyu da renginin bembeyaz olmasını sağlıyor Belki bir çay kaşığı hindistan cevizi ilave ederseniz de çok hoş bir koku veriyor ama tabii bu arzuya bağlı Mısır özü yağının lezzetini pilavda çok beğeniyorum ben İsterseniz onun yerine 1 dolu yemek kaşığı tereyağı ya da margarin de kullanabilirsiniz, (zeytinyağını pilavda pek tavsiye etmiyorum, çeşnili pilav ya da bulgur pilavında güzel oluyor ama sade ya da şehriyeli pirinç pilavında çok baskın bir tadı ve kokusu oluyor sanki) Et suyu ya da tableti de kullanabilirsiniz alternatif olarak Pilav güzel şey, bayılırım ben http:img216**************img2165366bonfileer7
 
858,496Konular
982,344Mesajlar
30,209Kullanıcılar
bambooSon üye
Üst Alt