Marine Edilmiş Somon Balığı gebelikte somon balığı hamilelikte somon balığı hamilelikte yemek Malzemeler 2 adet el büyüklüğünde somon filetosu (herkes 400 gr) 1 tatlı kaşığı toz zencefil (veya bir jeton kalınlığında ve çapında dilimlenmiş taze zencefil) 2 diş sarmısak 3 adet taze yeşil soğanın beyaz kısmı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek yemek kaşığı Japon soya sosu ya da adi soya sosu 1 su bardağı sake (pirinç rakısı) veya beyaz şarap Yapılışı Somon filetolarının derilerini çıkarın ve ince 1 cmlik dilimler halinde dikine olarak emin Zencefili rendeleyin Soğan ve sarmısakları soyarak ince ince kıyın Bir kaseye, zencefili, sakeyi, sarmısakları, soğanları, şekeri, tuzu ve soya sosunu koyun Şeker eriyinceye kadar ayrıntılarıyla karıştırın Derin ve büyük bir kabın dibine somon dilimlerini tek bir sıra halinde dizin Üstüne marinad sosunu dökerek, kabı alüminyum kağıtla örtün Buzdolabında 1 gece dinlenmeye bırakın daha sonra, marine edilmiş somonları bir servis tabağına dizin, zencefil turşusu ve salatalık dilimleri ile süsleyerek buz gibi soğuk servis yapın