iltasyazilim
FD Üye
Marmara bölgesi tarım faaliyetleri
Marmara bölgesinde yetişen tarım ürünleri
Buğday : Trakyada Ergene Bölümünde yoğun olarak yetiştirilir Bölge, üretimde İç Anadoludan sonar 2 sırada yer alır
Ayçiçeği : Tohumlarından yağ elde etmek için yetiştirilir Türkiye üretiminin % 80 ini bu bölge karşılar Ergene ve Güney Marmara Bölümlerinde ekimi yoğunlaşır
Şekerpancarı : Trakya, Güney Marmara ve Adapazarı ovalarında ekim yapılır
Tütün : Bölge, Türkiye üretiminde 3 sırayı alır Bursa, Balıkesir, Adapazarında ekimi yoğunlaşır
Darı : Alan, üretimde Karadenizden sonradan 2 sırayı alır Adapazarı ve Bursa manâlı ekim alanlarıdır
Pirinç : Meriç ovalarında ekimi yoğunlaşır Edirne alan üretiminde birincil sırayı alır
Şerbetçi otu : Bira sanayinde tad ve koku verici olarak kullanılır Bilecik Yöresinde ekimi yapılır
Zeytin : Güney Marmara Bölümünde Gemlik ve Mudanya Yöresinde üretimi yoğunlaşır Alan, üretimde Egeden sonar 2 sırayı alır Iri kalitede sofralık zeytin yetiştirilir
Dut : Bölgede ipekli böceği yetiştiriciliğine ast olarak dutçuluk siklet taşır Bursa, Balıkesir, Bilecik Yöresinde yoğun olarak yetiştirilir
Meyve : Bursa Yöresinde yoğun olarak yetiştirilir Şeftali, kiraz, çilek, kestane ve üzüm başlıcalarıdır
Sebze : Bursa ve Adapazarı ovalarında yoğun olarak yetiştirilir Domates, patates, sarımsak, soğan, patlıcan, kabak, biber başlıcalarıdır *
Marmara bölgesinde yetişen tarım ürünleri
Buğday : Trakyada Ergene Bölümünde yoğun olarak yetiştirilir Bölge, üretimde İç Anadoludan sonar 2 sırada yer alır
Ayçiçeği : Tohumlarından yağ elde etmek için yetiştirilir Türkiye üretiminin % 80 ini bu bölge karşılar Ergene ve Güney Marmara Bölümlerinde ekimi yoğunlaşır
Şekerpancarı : Trakya, Güney Marmara ve Adapazarı ovalarında ekim yapılır
Tütün : Bölge, Türkiye üretiminde 3 sırayı alır Bursa, Balıkesir, Adapazarında ekimi yoğunlaşır
Darı : Alan, üretimde Karadenizden sonradan 2 sırayı alır Adapazarı ve Bursa manâlı ekim alanlarıdır
Pirinç : Meriç ovalarında ekimi yoğunlaşır Edirne alan üretiminde birincil sırayı alır
Şerbetçi otu : Bira sanayinde tad ve koku verici olarak kullanılır Bilecik Yöresinde ekimi yapılır
Zeytin : Güney Marmara Bölümünde Gemlik ve Mudanya Yöresinde üretimi yoğunlaşır Alan, üretimde Egeden sonar 2 sırayı alır Iri kalitede sofralık zeytin yetiştirilir
Dut : Bölgede ipekli böceği yetiştiriciliğine ast olarak dutçuluk siklet taşır Bursa, Balıkesir, Bilecik Yöresinde yoğun olarak yetiştirilir
Meyve : Bursa Yöresinde yoğun olarak yetiştirilir Şeftali, kiraz, çilek, kestane ve üzüm başlıcalarıdır
Sebze : Bursa ve Adapazarı ovalarında yoğun olarak yetiştirilir Domates, patates, sarımsak, soğan, patlıcan, kabak, biber başlıcalarıdır *