Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Marmara Bölgesinin Yemekleri

Marmara Bölgesinin Yemekleri
0
338

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Marmara bölgesinin bölgesel yemekleri
Marmara Bölgesinin Kültürel Yemekleri
Marmara bölgesinin ünlü yemekleri
Marmara yöresi yemek yemek tarifleri

Marmara Bölgesinin Yemekleri

Marmara Bölgesinde kültürel olarak bir çok yemek yapılır, Osmanlı'nın beşiği Bursa ve İstanbul yemekleri fazla meşhurdur, bunlardan bazılarının tarifleri şöyle

İstanbul Pilavı

MALZEMELER
450 gr pirinç
125 gr Tereyagi
1 adet Hindi Fileto
1 su bardagi konserve bezelye
1 tutam safran
1 nehir kasigi toz zencefil
50 gr iç badem
50 gr kabuksuz antepfistigi
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci tuzlu kaynar suda 30 dk beklettikten sonra yikayip süzün
Bademlerle birlikte tereyaginda 5 dk kavurun Hindi filetoyu haslayip 2
kadeh hindi suyunu ayirinYarim kahve fincani suda 30 dk beklettiginiz
safsani hindi suyuna ek edin Didiklediginiz tavuk etini bezelye, tuzlu ve
zencefille birlikte kavurdugunuz pirince katin Hindi suyunu ilave edip kisik
ateste suyunu çekene dek pisirin Sicak suda bekletip iç kabuklarini
ayikladiginiz antepfistiklarini ekleyip pilavinizi demlendirin

Sebzeli Tavuk Çorbası (Kocaeli)

1 tavuk göğüs eti
4 su bardağı tavuk suyu
15 gr tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 çarliston biber
1 çuska biber
1 ufak havuç
1 ufak kabak
Tuzlu, karabiber

1 Tavuk göğüs etini haşlayın ve tel tel ayırın Bir tencerede tereyağını eritip unu karıştırarak kavurun Tavuk suyunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın Tuzlu ve karabiber ekleyin
2 Biber, havuç ve kabağı temizleyin Biberleri kıyın Havuç ve kabağı küp biçiminde doğrayın Sebzeleri tencereye ilave edip pişirin Sıcak olarak servis yapın

Poğaça (Kırklareli)

1 su bardağı ılık süt
1 paket (42 gr) yaş maya
Yarım su bardağı sıvıyağ
Aldığı değin un
Tuzlu

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 dere kaşığı susam
1 nehir kaşığı çörekotu

1 Mayayı ılık sütle ezip adamakıllı karıştırın ve kabarana değin bekletin Unu hamur yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın Mayalı süt, sıvıyağ ve tuzlu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun Üzerini nemli bezle örtün Ilık ortamda hamur 2 misli kabarana değin yarım saat bekletin
2 Hamurdan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp bezeler hazırlayın Her bir bezeyi tezgâhın üzerinde elinizle yuvarlayıp uzatın ve iki yöne doğru bükün Hamuru kendi civarda sarıp uçlarını kıvırın Araç Gereç bitinceye dek işlemi sürdürün Hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Mayalanması için 1015 dakika daha bekletin Üzerlerine yumurta sarısı sürün Susam ve çörekotu serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri hafif kızarana dek pişirin

Pazılı Kuzu Kapama (Kocaeli)

6 parça kemikli kuzu eti
45 sap taze soğan
4 pazı yaprağı
23 diş sarımsak
45 gr tereyağı
1 su bardağı su
Tuzlu

1 Tavada tereyağını eritin Etleri ekleyip çevirerek hafif kızartın ve yayvan bir tencereye alın
2 Soğanların yeşil saplarını kıyıp tereyağında hafif soteleyin Pazı yapraklarını iri kocaman doğrayın Soğan ve pazıları etlerin üzerine yayınlama
3 Sarımsakları soyup ikiye kesin ve etlerin üzerine serpiştirin Suya bir miktar tuz ekleyip karıştırın ve tepsiye ek edin Kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın

Pırasa Böreği (Kırklareli)

1 kg pırasa
2 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı sıvıyağ

Hamur için:
500 gr un
Su
Sıvıyağ
Tuzlu

1 Pırasaları temizleyin Yıkayıp minik minik doğrayın Tavada sıvıyağı kızdırıp pırasaları ilave edip yumuşayana değin kavurun Salçayı ekleyip karıştırın Tuzunu ilave edip tavayı ocaktan alın
2 Unu hamur yoğurma kabına alın Tuzlu ekleyip harmanlayın azar azar su ek edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Hamurdan 10 tane beze hazırlayın Tezgâha un serpip bezeleri tepsiden biraz daha büyük olacak şekilde açın Tepsiyi yağlayın ve yufkaları aralarına yağ sürerek defalarca yerleştirin Hazırladığınız pırasalı malzemeyi en üste yayıp hamurun dışa taşan kenarlarını içeriye doğru kıvırın Yufkanın kenarlarına sıvıyağ sürüp evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 4550 dakika pişirin Dilimleyip sıcak olarak servis yapın

Bozüyük (Bilecik)

1,5 kg un
2 adet yumurta
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
1 kg ceviziçi
1 su bardağı susam
50 gr Hindistan cevizi
400 gdr nişasta
6 su bardağı tozşeker (ravak için)
5 su bardağı su(ravak için)

Hamur edinmek için, yukarıda açıklanmış miktarlardaki yumurta, süt, sıvıyağ, sirke, tozşeker ve un karıştırılır ve hamur iyice yuğurulur Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılarak oklava ile yufka gibi açılır Hamura kıvamını verebilmek için tatmin edici miktarda nişasta ekilir ve açılan yufkalara çekilmiş ceviziçi serpilir Yufkalar tekrar oklavaya dikkatle sarılır Sarılma işleminden sonradan hamurlar oklavada iken büzdürülür ve oklava içinden çıkarılır Büzülmüş parçalar isteğe kadar kesilerek yağlı tepsiye dizilir Üstüne 250 gr tereyağı eretilerek dökülür Norman sıcaklıkta kızdırılan fırına sürülerek, pembeleşinceye değin pişirilerek kızarması sağlanır Pişirme işlemi bittikten sonradan soğuması beklenirken, üzerine dökmen için 6 su bardağı tozşeker 5 su bardağı su ile ravak şeklini alıncaya kadar kaynatılır Ravak 15 dakika değin bekletildikten daha sonra tepsinin üzerine dökülerek soğumaya bırakılır bundan başka 1 su bardağı susam ezilerek ateşte kavrulur ve tepsinin üstüne yayılır En son olarak 50 gram hindistan cevizi ile üstüne dekor yapılır

Kaysepi (Kocaeli)

2 su bardağı kurutulmuş mürdüm eriği
1 su bardağı su
15 su bardağı tozşeker
30 gr tereyağı
1 nehir bardağı çekilmiş ceviz içi

1 Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın Bir tedarik su ekleyip yumuşayana kadar pişirin Suyunu süzün ve eriklerin çekirdeklerini çıkarın Tencereye alıp 1 kadeh kaynar su ekleyin Üstüne şekeri ilave edip pişirin
2 Bir tavada tereyağını eritin Erikleri servis tabağına alıp üstüne tereyağını gezdirin Ceviz içi serpiştirip sıcak olarak servis yapın *
 
858,496Konular
982,180Mesajlar
30,117Kullanıcılar
alisahn46Son üye
Üst Alt