iltasyazilim
FD Üye
Marmelat Dolgulu Fındık Mantolu Kurabiş Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr oda sıcaklığında tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı mısır nişastası
*1 çay bardağından biraz eksik pudra şekeri
*1 yumurtanın sarısı
*1 silme çay kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilya
*Yeterince un
Bulamak için;
*1 yumurta akı
*Yeterince çekilmiş fındık
Üzerine;
*Herhangi bir marmelat veya çikolata
Marmelat Dolgulu Fındık Mantolu Kurabiş Tarifi Yapılışı
Öncelikle hamur için un hariç malzemeleri bir kaba alıp homojen hale getirin Sonra azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında Bir hamur elde edin Daha sonra minik parçalar kopararak yuvarlayıp kenarlarını önce yumurta akına daha sonra fındık parçacıklarına bulayarak tepsiye dizin Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra bir oklavanın ucu ile ortalarına delik açın 170° önceden ısıtırmış fırında altları pembeleşene kadar pişirin Fırından aldıktan 5 dakika sonra üzerlerine marmelatı sıkın Afiyet olsun
*125 gr oda sıcaklığında tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı mısır nişastası
*1 çay bardağından biraz eksik pudra şekeri
*1 yumurtanın sarısı
*1 silme çay kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilya
*Yeterince un
Bulamak için;
*1 yumurta akı
*Yeterince çekilmiş fındık
Üzerine;
*Herhangi bir marmelat veya çikolata
Marmelat Dolgulu Fındık Mantolu Kurabiş Tarifi Yapılışı
Öncelikle hamur için un hariç malzemeleri bir kaba alıp homojen hale getirin Sonra azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında Bir hamur elde edin Daha sonra minik parçalar kopararak yuvarlayıp kenarlarını önce yumurta akına daha sonra fındık parçacıklarına bulayarak tepsiye dizin Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra bir oklavanın ucu ile ortalarına delik açın 170° önceden ısıtırmış fırında altları pembeleşene kadar pişirin Fırından aldıktan 5 dakika sonra üzerlerine marmelatı sıkın Afiyet olsun