iltasyazilim
FD Üye
Marmelatlı Örgü Tatlı nasıl yapılır
Marmelatlı Örgü Tatlı yapılışı
Malzemeler:
* 125 gram tereyağı
* 1 dere bardağı akıcı yağ
* 1 çay bardağı süt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* alabildiği dek un
İçi için:
* reçel
Şerbeti için:
* 3,5 su bardağı tozşeker
* 3 su bardağı su
* 1 dilim limon suyu
Üzeri için:
* hindistan cevizi
* yeşil fıstık
Hazırlanışı:
Tatlıda şerbet ılık kullanılacağı için başta şerbeti hazırlanır ve ılımaya bırakılır Tereyağı eritilir, sonra karıştırma kabına eritilen tereyağı, süt ve sıvıyağ ve alınır, çırpma teli ile çırpılır Üstüne un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek hamur hazırlanır Hazırlanan hamur 15 dakika kadar dinlendirilir Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlanır Bezeler açılır ve kenarlarına verev olacak şekilde üç tane indirimli yapılır Ortalarına marmelat konur ve kenarları tekrar tekrar gelecek şekilde kapatılır Tepsiye dizilen tatlıların üzerine yumurta sarısı sürülür ve 170 derecede pişirilir Pişen tatlı fırından çıkarılır ve birincil sıcağı çıktıktan sonradan ılık şerbet dökülür Üzeri, hindistan cevizi ve fıstık ile süslenir ve servis edilir Ilık servis edilmesi öğüt olunur
Sağlık Durumu Olsun
alıntı *
Marmelatlı Örgü Tatlı yapılışı
Malzemeler:
* 125 gram tereyağı
* 1 dere bardağı akıcı yağ
* 1 çay bardağı süt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* alabildiği dek un
İçi için:
* reçel
Şerbeti için:
* 3,5 su bardağı tozşeker
* 3 su bardağı su
* 1 dilim limon suyu
Üzeri için:
* hindistan cevizi
* yeşil fıstık
Hazırlanışı:
Tatlıda şerbet ılık kullanılacağı için başta şerbeti hazırlanır ve ılımaya bırakılır Tereyağı eritilir, sonra karıştırma kabına eritilen tereyağı, süt ve sıvıyağ ve alınır, çırpma teli ile çırpılır Üstüne un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek hamur hazırlanır Hazırlanan hamur 15 dakika kadar dinlendirilir Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlanır Bezeler açılır ve kenarlarına verev olacak şekilde üç tane indirimli yapılır Ortalarına marmelat konur ve kenarları tekrar tekrar gelecek şekilde kapatılır Tepsiye dizilen tatlıların üzerine yumurta sarısı sürülür ve 170 derecede pişirilir Pişen tatlı fırından çıkarılır ve birincil sıcağı çıktıktan sonradan ılık şerbet dökülür Üzeri, hindistan cevizi ve fıstık ile süslenir ve servis edilir Ilık servis edilmesi öğüt olunur
Sağlık Durumu Olsun
alıntı *