iltasyazilim
FD Üye
Marmelatlı Pay Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 yumurta
*4 su bardağı un
İç malzeme için :
*1 büyük kase herhangi bir marmelat
*1 çay bardağı çekilmiş ceviz
*Veya fındık kırığı
*2 çorba kaşığı pudra şekeri
Marmelatlı Pay Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhabalar ,
Çayınıza, kahvenize eşlik edecek lezzetli bir pay kurabiye , marmelat olarak ben ayva marmeladını kullandım eğer dilerseniz istediğiniz herhangi bir reçel ile yapabilirsiniz ( çilek vişne gibi )
Az malzemeli bir tarif ceviz veya fındık kırığı koymayabilirsiniz tercihinize bırakıyorum
Yoğurma kabına yoğurt, yumurta ve sıvı yağı alıp karıştıralım Ununu yavaş yavaş dökerek yoğuralım, dört bardak tam geliyor ama bardak farkı olabilir kontrollü koyarak hamuru yoğuralım Hamuru iki veya üç parçaya bölelim
Marmelat ve cevizi karıştıralım
Bir parça hamuru tezgâha üzerine alalım ve uzun dikdörtgen şeklinde elle şekil vererek üzerine iç malzemeden sürelim
Hamurun iki tarafını birbiri üstüne getirerek kapatalım Tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine ekli kısmı alta gelecek şekilde yerleştirelim Öteki hamur parçalarını da aynı hazırlayalım Önceden ısıtılmış fırında 180 veya 200 derecede 3540 dakika kadar pişirelim
Hamur üzerine hiç bir şey sürmediğimiz için çok kızarmayacak hafif pembeleşince olmuş demektir Resimlere bakabilirsiniz
Fırından çıkarıp biraz soğumasını bekleyelim Dilim dilim keserek servis tabağına alalım ,üzerine pudra şekerini serperek servis yapalım
Afiyetler olsun
*
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 yumurta
*4 su bardağı un
İç malzeme için :
*1 büyük kase herhangi bir marmelat
*1 çay bardağı çekilmiş ceviz
*Veya fındık kırığı
*2 çorba kaşığı pudra şekeri
Marmelatlı Pay Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhabalar ,
Çayınıza, kahvenize eşlik edecek lezzetli bir pay kurabiye , marmelat olarak ben ayva marmeladını kullandım eğer dilerseniz istediğiniz herhangi bir reçel ile yapabilirsiniz ( çilek vişne gibi )
Az malzemeli bir tarif ceviz veya fındık kırığı koymayabilirsiniz tercihinize bırakıyorum
Yoğurma kabına yoğurt, yumurta ve sıvı yağı alıp karıştıralım Ununu yavaş yavaş dökerek yoğuralım, dört bardak tam geliyor ama bardak farkı olabilir kontrollü koyarak hamuru yoğuralım Hamuru iki veya üç parçaya bölelim
Marmelat ve cevizi karıştıralım
Bir parça hamuru tezgâha üzerine alalım ve uzun dikdörtgen şeklinde elle şekil vererek üzerine iç malzemeden sürelim
Hamurun iki tarafını birbiri üstüne getirerek kapatalım Tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine ekli kısmı alta gelecek şekilde yerleştirelim Öteki hamur parçalarını da aynı hazırlayalım Önceden ısıtılmış fırında 180 veya 200 derecede 3540 dakika kadar pişirelim
Hamur üzerine hiç bir şey sürmediğimiz için çok kızarmayacak hafif pembeleşince olmuş demektir Resimlere bakabilirsiniz
Fırından çıkarıp biraz soğumasını bekleyelim Dilim dilim keserek servis tabağına alalım ,üzerine pudra şekerini serperek servis yapalım
Afiyetler olsun
*