iltasyazilim
FD Üye
Marmelatlı (Reçelli) Milföy Kruvasan Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet 2 li milföy
*Yarim çay bardağı kadar reçel (Ben kendi yapmış olduğum ayva reçelini koydum)
*1 yumurta sarısı
*1 tatlı kaşığı pudra şekeri
*Dileyen cevizde parçalayıp koyabilir benim gibi
Marmelatlı (Reçelli) Milföy Kruvasan Tarifi Yapılışı
1
*Milföylerin donunun çözülmesi için tezgaha serin (Ayrı ayrı daha çabuk çözülüyor)
*İkili milföyü ortadan ikiye bölüp kareleri de üçgen şekilde keselim ve içerisine reçeli ve cevizi ekleyip kruvasan şeklini verelim
*Üzerine yumurta sarısı sürüp 180•’lik fırın ısısında kızarana dek pişirelim (tepsimizi sanayağı ile yağlamayı unutmayalım
*Piştikden sonra üzerine pudra şekeri süzgeç ile serpelim afiyet olsun
*3 adet 2 li milföy
*Yarim çay bardağı kadar reçel (Ben kendi yapmış olduğum ayva reçelini koydum)
*1 yumurta sarısı
*1 tatlı kaşığı pudra şekeri
*Dileyen cevizde parçalayıp koyabilir benim gibi
Marmelatlı (Reçelli) Milföy Kruvasan Tarifi Yapılışı
1
*Milföylerin donunun çözülmesi için tezgaha serin (Ayrı ayrı daha çabuk çözülüyor)
*İkili milföyü ortadan ikiye bölüp kareleri de üçgen şekilde keselim ve içerisine reçeli ve cevizi ekleyip kruvasan şeklini verelim
*Üzerine yumurta sarısı sürüp 180•’lik fırın ısısında kızarana dek pişirelim (tepsimizi sanayağı ile yağlamayı unutmayalım
*Piştikden sonra üzerine pudra şekeri süzgeç ile serpelim afiyet olsun