iltasyazilim
FD Üye
Herkesin zaman zaman davetli ağırlarken sofra hazırlamada bir takım bilinmeyenleri olmuştur Bunların başında, bazı basit servislerin nasıl dizildiği gelmekte
Aşağıdaki şekillerde esas servisten başlayacağız ve sonraki servisleri daima buna tarafından eklenecek yada çıkarılacak diye yorumlayacağız
Spagetti için hazırlanan serviste temel servise ek olarak ekmek tabağı ve kaşar rendesi, yetersiz olarak da yemek bıçağı vardır Ayrıca çatal sağ tarafa konur
A la kart servisinde su ve şarap için ayaklı iki kadeh konur Ekmek tabağı ve ekmek bıçağı ilave edilir
Omlet servisinde bıçak şart olmamakla birlikte ekmek tabağı ilave edilir ve ayaklı bir tek kadeh verilir
Sahanda yumurta için tatlı çatalı, tatlı bıçağı ve tatlı kaşığı koyulur Ekmek tabağı ek edilir Yemek çatalı ve yemek yemek bıçağı kaldırılır
Midye servisinde, el yıkayıp temizlemek için limonlu suyla dolu el tası, ekmek tabağı, kemik tabağı ilave edilir Balık çatalı, balık bıçağı ve tatlı kaşığı koyulur Yemek çatalı ve yemek bıçağı koyulmaz
Deniz ürünlerinin sunulduğu bir sofranın servisinde yemek yemek çatalı ve yemek bıçağı koyulmaz Bunlar yerine balık çatalı, yoksa tatlı çatalı ve çay kaşığı koyulur
Sırasıyla çorba, balık, et, tatlı verilecek bir sofra servisinde su için bambaşka, kırmızı şarap için bambaşka ve beyaz şarap için farklı ayaklı kadeh koyulur Bardakları öteki bölümde tanıyabilirsiniz Yemek çatalı ve yemek yemek bıçağının yanına; balık çatalı, balık bıçağı, çorba kaşığı, tatlı çatalı ve tatlı kaşığı ek edilir Keza ekmek tabağı da unutulmamalıdır
Sırasıyla soğuk, çorba, et ve tatlı verilecek bir sofra servisinde yine su, kırmızı şarap ve beyaz şarap için ayrı ayrı bardakları konur Yemek çatalı ve yemek bıçağına ilaveten, çorba kaşığı, tatlı kaşığı, tatlı bıçağı ve tatlı çatalı konur Ekmek tabağı yeniden ek edilir
*
Aşağıdaki şekillerde esas servisten başlayacağız ve sonraki servisleri daima buna tarafından eklenecek yada çıkarılacak diye yorumlayacağız
Spagetti için hazırlanan serviste temel servise ek olarak ekmek tabağı ve kaşar rendesi, yetersiz olarak da yemek bıçağı vardır Ayrıca çatal sağ tarafa konur
A la kart servisinde su ve şarap için ayaklı iki kadeh konur Ekmek tabağı ve ekmek bıçağı ilave edilir
Omlet servisinde bıçak şart olmamakla birlikte ekmek tabağı ilave edilir ve ayaklı bir tek kadeh verilir
Sahanda yumurta için tatlı çatalı, tatlı bıçağı ve tatlı kaşığı koyulur Ekmek tabağı ek edilir Yemek çatalı ve yemek yemek bıçağı kaldırılır
Midye servisinde, el yıkayıp temizlemek için limonlu suyla dolu el tası, ekmek tabağı, kemik tabağı ilave edilir Balık çatalı, balık bıçağı ve tatlı kaşığı koyulur Yemek çatalı ve yemek bıçağı koyulmaz
Deniz ürünlerinin sunulduğu bir sofranın servisinde yemek yemek çatalı ve yemek bıçağı koyulmaz Bunlar yerine balık çatalı, yoksa tatlı çatalı ve çay kaşığı koyulur
Sırasıyla çorba, balık, et, tatlı verilecek bir sofra servisinde su için bambaşka, kırmızı şarap için bambaşka ve beyaz şarap için farklı ayaklı kadeh koyulur Bardakları öteki bölümde tanıyabilirsiniz Yemek çatalı ve yemek yemek bıçağının yanına; balık çatalı, balık bıçağı, çorba kaşığı, tatlı çatalı ve tatlı kaşığı ek edilir Keza ekmek tabağı da unutulmamalıdır
Sırasıyla soğuk, çorba, et ve tatlı verilecek bir sofra servisinde yine su, kırmızı şarap ve beyaz şarap için ayrı ayrı bardakları konur Yemek çatalı ve yemek bıçağına ilaveten, çorba kaşığı, tatlı kaşığı, tatlı bıçağı ve tatlı çatalı konur Ekmek tabağı yeniden ek edilir
*