iltasyazilim
FD Üye
Mascarponlu Bol Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyası içi:
5 yumurta 2, 5 çay bardağı şeker 3 çay bardağı tepeleme un 2 yemek kaşığı kaynar su 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı kakao Keki ıslatmak için :
1 bardak süt Kreması için:
1 paket mascarpone 1 yumurta 5 yemek kaşığı şeker 1 paket topfen 1 paket sauerrahm Çikolata sos için :
200 gram sütlü 100 gram bitter çikolata Bir paket krema
Kaç Kişilik: 68
Hazırlama: 40dk
Pişirme: 25dk
Mascarponlu Bol Çikolatalı Pasta Tarifi Yapılışı
Selamünaleyküm dostlar pastayı yapmakda ilk olarak kekimize başlıyoruz İlk olarak yumurta ve şekerimizi iyice çırpıyoruz krema kıvamına gelene kadar ardından kaynar suyumuzu koyuyoruz ondan sonra ise unumuzu kakaomuzu ve kabartma tozumuzu yumurtalı karışımımıza ekleyip bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırıyoruz ve ardından kelepçeli kalıbımızın altına yağlı kağıt yerleştirip kek karışımımızı kabımıza döküyoruzÖnceden ısıttığımız fırınımızda 180 derecede ilk 20 dakika fırının kapağını hiç açmadan pişiriyoruz ardından açıp kekimizi kontrol edebiliriz Kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım İlk olarak mascarpone yumurta ve şekeri karıştırıyoruz mikser yardımıyla ardında diğer malzemelerimizi de ekleyip bi güzel karıştırıyoruz istersenin bu aşamada şekerini kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz Kremamız olduktan sonra onu dolapta kekimiz soğuyana kadar dinlendiriyoruz ardından kekimiz soğuduktan sonra eşit bi şekilde kesiyoruz (ben diş ipiyle kestim) ardından kekimizi sütle ıslatıyoruz ve kremamızı bir güzel kekimize döküyoruz ardından kekin diğer parçasını da sütle ıslatıp üzerine kapatıyoruz Vee en son aşama çikolata sosu benim en sevdiğim kısım ilk olarak kremamızı ısıtıp çikolatalarımızı içine atıp Eriyene kadar karıştırıyoruz ve sosumuz soğuduktan sonra pastamıza döküyoruz ve üzerini istediğimiz şekilde süslüyoruz Emin’im bayılacaksınız pastanın tadına bu arada bu işlerimi yaparken kekimiz kalıbın içinde yaptım ben siz isterseniz çıkarıp da yapabilirsiniz Herkese afiyet olsun
Pandispanyası içi:
5 yumurta 2, 5 çay bardağı şeker 3 çay bardağı tepeleme un 2 yemek kaşığı kaynar su 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı kakao Keki ıslatmak için :
1 bardak süt Kreması için:
1 paket mascarpone 1 yumurta 5 yemek kaşığı şeker 1 paket topfen 1 paket sauerrahm Çikolata sos için :
200 gram sütlü 100 gram bitter çikolata Bir paket krema
Kaç Kişilik: 68
Hazırlama: 40dk
Pişirme: 25dk
Mascarponlu Bol Çikolatalı Pasta Tarifi Yapılışı
Selamünaleyküm dostlar pastayı yapmakda ilk olarak kekimize başlıyoruz İlk olarak yumurta ve şekerimizi iyice çırpıyoruz krema kıvamına gelene kadar ardından kaynar suyumuzu koyuyoruz ondan sonra ise unumuzu kakaomuzu ve kabartma tozumuzu yumurtalı karışımımıza ekleyip bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırıyoruz ve ardından kelepçeli kalıbımızın altına yağlı kağıt yerleştirip kek karışımımızı kabımıza döküyoruzÖnceden ısıttığımız fırınımızda 180 derecede ilk 20 dakika fırının kapağını hiç açmadan pişiriyoruz ardından açıp kekimizi kontrol edebiliriz Kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım İlk olarak mascarpone yumurta ve şekeri karıştırıyoruz mikser yardımıyla ardında diğer malzemelerimizi de ekleyip bi güzel karıştırıyoruz istersenin bu aşamada şekerini kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz Kremamız olduktan sonra onu dolapta kekimiz soğuyana kadar dinlendiriyoruz ardından kekimiz soğuduktan sonra eşit bi şekilde kesiyoruz (ben diş ipiyle kestim) ardından kekimizi sütle ıslatıyoruz ve kremamızı bir güzel kekimize döküyoruz ardından kekin diğer parçasını da sütle ıslatıp üzerine kapatıyoruz Vee en son aşama çikolata sosu benim en sevdiğim kısım ilk olarak kremamızı ısıtıp çikolatalarımızı içine atıp Eriyene kadar karıştırıyoruz ve sosumuz soğuduktan sonra pastamıza döküyoruz ve üzerini istediğimiz şekilde süslüyoruz Emin’im bayılacaksınız pastanın tadına bu arada bu işlerimi yaparken kekimiz kalıbın içinde yaptım ben siz isterseniz çıkarıp da yapabilirsiniz Herkese afiyet olsun