Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Maske üretiminde hazır giyimciler devreye girebilir

Maske üretiminde hazır giyimciler devreye girebilir
0
53

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
Ihracatcilar%2Dmaske%2Dve%2Ddezanfekten%2Duretim%2Dseferberligi%2D40%2Dmilyon%2Dmaske%2Duretip%2DSaglik%2DBakanligi%2Dna%2Dverecek%2D233398%2D20200324113936%2Ejpg

Corona virüsü salgını sonrasında evvel fahiş fiyatlarla satılan sonrasında ise piyasada bulunamayan maske için özel dal hem istekli hem de bakanlık mutabakatlı olarak üretim yapmaya devam ediyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde başlatılan maske seferberliğinde gelecek hafta günlük 30 milyon adetlik üretim kapasitesine ulaşılması hedefleniyor.

Öteki taraftan Türkiye'nin önde gelen hazır giysi devleri de istekli üretim seferberliği ile Türkiye'nin maske gereksinimini karşılamak için tesislerini tekrar devreye aldı. Lakin bu ağır çalışmalara rağmen vatandaşların hâlâ maskeye erişim konusunda büyük dertler yaşandığı gerçeği de ortada duruyor.

Salgının uzun sürmesi halinde bugünden tedbir alınmazsa daha önemli sıkıntılarla karşılaşılabileceğine dikkat çeken bölüm temsilcileri, kapasiteleri büyük ölçüde daralan dokuma ve hazır giysi atölyelerinin bu tıp sıhhat eserleri alanına yönlendirilebileceğini söylüyor.

ATÖLYELER YÖNLENDİRİLSİN

Maske üretimi için tesislerini yine açan birinci şirketlerden biri olan I?pekyol Genel Müdürü Uğur Ayaydın, bu noktada hazır giysi şirketlerinin kıymetli bir rol üstlenebileceğine dikkat çekti.

Ayaydın üretim sürecini, “Kumas? ve gereç temini yalnızca Sag?lık Bakanlıg?ı kanalı ile temin edilebiliyor. O?zellikle maske konusunda Sag?lık Bakanlıg?ı maske u?reticilerine kumas? ve her tu?rlu? tedarig?i yerine getiriyor.

Bu?yu?k is?letmelerden de u?rettig?i tu?m maskeleri satın alıyor” sözleri ile özetledi. Ayaydın, salgının kısa müddette denetim altına alınmaması durumunda, bakanlığın üretime hazırlıklı olan dokuma fabrikaları ile küçük ve orta ölçekli atölyelerin şimdiden yönlendirilmesi gerektiğini aktardı.

Ayaydın, salgın nedeniyle ato?lyesini kapatmak zorunda kalan ku?c?u?k ve orta uzunluk ato?lyelere en azından is?c?i ve kira maliyetlerinin Sag?lık Bakanlıg?ı'nca kars?ılanarak u?retime takviye verilebileceğini aktardı.

Ayaydın, “Bo?ylece is?c?iler is?inden olmaz, is?veren is?c?i ve kira maliyetinden kurtulur ve is?yeri kapanmamıs? olur. O?te yandan Sıhhat Bakanlıg?ı'nın maske muhtaçlığının kars?ılanmasına da katkı sag?lanmıs? olur” dedi.

MAKİNE YATIRIMI DA OLUR

Ayaydın, maske kullanımına muhtaçlık duyulan sürecin uzaması durumunda daha hijyenik bir yo?ntem olan ve el deg?meden c?ok daha süratli u?retim imkanı tanıyan, birebir vakitte yu?ksek randıman alınabilen tam otomatik makinelere yatırım yapılabileceg?ini de aktardı.

Bu makinelerin yatırım maliyetlerinin yu?ksek olduğunu anlatan Ayaydın, bu noktada yatırım kararının su?recin daha ne kadar uzayacag?ına bağlı olacağını lisana getirdi.

Günlük kapasite 30 milyona çıkacak

Türkiye'de pandeminin ortaya çıkışının akabinde fahiş fiyatlara çıkan maske konusunda bir projeksiyona imza atıldığını ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde Sıhhat Bakanlığı ile bir çalışma yapıldığını aktaran İstanbul Hazır Giysi ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Lideri Mustafa Gültepe, ihracatçı birliklerinin ve şirketlerin burada misyon ve sorumluluk aldığını belirtti.

Gelecek hafta TİM koordinatörlüğündeki üretimin günlük 30 milyon maske kapasitesine ulaşacağını kaydeden Gültepe, “Malzeme akışı gerçek planlandığı sürece artarak devam eder. Ortaya konulmuş olan esnek üretim gücü Türkiye'deki dokumacılık ve hazır giysi gücünü de gösteriyor.

Şu anda mevcut tesislerimizde makine ve teçhizatla konfeksiyon atölyelerimiz bunu yapabiliyor. Bu atölyelerde çalışan çalışanlarımız çalışma fiyatını alacak” bilgisini verdi.

Sözcü

858,506Konular
983,021Mesajlar
33,106Kullanıcılar
Asi1234Son üye
Üst Alt