iltasyazilim
FD Üye
Masoor Dal (Hindistan Mercimek Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
*1 bardak kırmızı mercimek
*1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
*2 çorba kaşığı hardal tohumu yaği Ya da zeytinyağı olabilir
*1 acı sivri biber
*1 ufak ham mango
*1 tepeleme tatlı kaşığı çörekotu
*birer tutam rezene, kimyon, hardal tohumu, çemen otu
*1 çay kaşığı tuz
*1 tutam şeker
Masoor Dal (Hindistan Mercimek Yemeği) Tarifi Yapılışı Kırmızı mercimeği üzerini*iki parmak geçecek kadar suda tuz ve zerdeçal ile haşlıyoruz Mercimek dağılacak kadar haşlanmalı ve biraz suluca kalmalıdır Derin bir tavada yağı ısıtıyoruz*ve bütün yeşil biber ile baharatları yavaşça*ekliyoruz Birkaç saniye çevirip yeşil ham mangoyu kubuğunu soymadan dilimleyerek ilave ediyoruz Bir dakika daha çevirip ve haşlanmış mercimeği suyuyla birlikte üstüne döküyoruz Bir tutam şeker koyuyoruz ve tuzunu isteğe göre ayarlıyoruz Mango biraz yumuşayınca kadar en fazla 510 dakika pişiriyoruz Kıvamın suluca bir yemek veya koyu bir çorba gibi olması gerekiyor Piştikten*sonra üzerini maydanoz ya da dereotu ekleyebilirsiniz Değişik*tad arayan Sebze severler için farklı ve hoş bir lezzet
*1 bardak kırmızı mercimek
*1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
*2 çorba kaşığı hardal tohumu yaği Ya da zeytinyağı olabilir
*1 acı sivri biber
*1 ufak ham mango
*1 tepeleme tatlı kaşığı çörekotu
*birer tutam rezene, kimyon, hardal tohumu, çemen otu
*1 çay kaşığı tuz
*1 tutam şeker
Masoor Dal (Hindistan Mercimek Yemeği) Tarifi Yapılışı Kırmızı mercimeği üzerini*iki parmak geçecek kadar suda tuz ve zerdeçal ile haşlıyoruz Mercimek dağılacak kadar haşlanmalı ve biraz suluca kalmalıdır Derin bir tavada yağı ısıtıyoruz*ve bütün yeşil biber ile baharatları yavaşça*ekliyoruz Birkaç saniye çevirip yeşil ham mangoyu kubuğunu soymadan dilimleyerek ilave ediyoruz Bir dakika daha çevirip ve haşlanmış mercimeği suyuyla birlikte üstüne döküyoruz Bir tutam şeker koyuyoruz ve tuzunu isteğe göre ayarlıyoruz Mango biraz yumuşayınca kadar en fazla 510 dakika pişiriyoruz Kıvamın suluca bir yemek veya koyu bir çorba gibi olması gerekiyor Piştikten*sonra üzerini maydanoz ya da dereotu ekleyebilirsiniz Değişik*tad arayan Sebze severler için farklı ve hoş bir lezzet