iltasyazilim
FD Üye
Osmanlı mutfağından güzel ve lezzetli bir tarif “Mastabe diğer adı “Pazılı Cacık Pratik ve lezzetli bir tarif Salatalıkla yapılan klasik cacık tarifinden biraz farklı Pazı ve çörekotunun ayrı bir lezzet kattığı mastabe kış yemeklerinin yanına çok yakışacak
Mastabe (Pazılı Cacık) Tarifi İçin Malzemeler
*1 demet pazı
*500g yoğurt
*3 diş sarımsak
*Çörekotu
Mastabe (Pazılı Cacık) Tarifi Yapılışı Pazılar yıkanır ve sağ kısımlarının körpe kısımları doğranız Yapraklar ise doğranmadan kullanılır Tamamını tencereye alarak 56dk kadar haşlanır*Sarımsaklar tuz ile dövülüp yoğurda eklenir
Suyu süzülen ve soğuyan pazılar ince ince doğranır, sarımsaklı yoğurda eklenir Üzerine çörekotu serpilir İsteğe göre zeytinyağı da gezdirilir
Afiyet olsun…
*
Mastabe (Pazılı Cacık) Tarifi İçin Malzemeler
*1 demet pazı
*500g yoğurt
*3 diş sarımsak
*Çörekotu
Mastabe (Pazılı Cacık) Tarifi Yapılışı Pazılar yıkanır ve sağ kısımlarının körpe kısımları doğranız Yapraklar ise doğranmadan kullanılır Tamamını tencereye alarak 56dk kadar haşlanır*Sarımsaklar tuz ile dövülüp yoğurda eklenir
Suyu süzülen ve soğuyan pazılar ince ince doğranır, sarımsaklı yoğurda eklenir Üzerine çörekotu serpilir İsteğe göre zeytinyağı da gezdirilir
Afiyet olsun…
*