TV8 ekranlarında yayınlanan ve reyting rekorları kıran MasterChef yarışının başarılı isimlerinden Güzide Mertcan, toplumsal medyada 7 milyon TL'lik villası ile hikaye olmuştu. Mertcan, hakkında çıkan haberlere ve gelen tahlillere karşı çevre medyadan yeni bir açıklama yaparak villasını satışa çıkardı. 7 milyonluk lüks villa satıldı.
Güzide Mertcan, uzun müddettir herkesin merak ettiği villasının akıbetini açıkladı. Mertcan, 7 milyon TL bedelindeki lüks villayı sattığını açıkladı. Merak edilen tüm detayları kendi YouTube hesabında anlatan ünlü yarışmacı şunları söyledi: "Evi sattık. Madem çok merak ediliyor size başka bir medya çekeceğim. Görün bakalım neymiş bu 7 milyonluk ev! ‘Keşke satmasaydım’ demeyeceğim, biz bu konutta 4 – 4.5 yıldır oturuyoruz tapusunu aldığımız birinci günden beri satmaya çalışıyoruz. Zahir sebeplerden ötürü satmak istiyorduk ve sattık. Uzun vakittir beklediğimiz bir şey olduğu için ‘keşke’ demeyeceğim.

Ben 10 yıllık evliliğim boyunca 6 kere konut taşıdım. Farklı farklı semtlerde, farklı konutlarda yaşadım. Bu yüzden konut ile aramda çok bağ olmuyor. Dükkanımın üstünde kiralık bir daire bulduk, 3+1 bir müddet orada oturacağız. En kısa vakitte oraya tanışmayı düşünüyoruz.
MESKENDEKI EŞYARI SATTI MI?
Hanesi mobilyalarımızla satmadık. Kiraya geçeceğimiz için yeni haneye mobilyaların hepsini götüremiyoruz. ‘En sade biçimde nasıl yaşarız’ diye birtakım eşyaları elden çıkarıyoruz. Kendimize daha küçük yaşayabileceğimiz bir ortam hazırlıyoruz."
NE OLMUŞTU?
MasterChef yarışıyla ünlenen Güzide Mertcan, pahası 7 milyon TL olan hanesi hakkında gelen tefsirlere sert bir biçimde cevap vermişti. MasterChef Güzide konutunu aylar evvel satışa çıkartmış. Güzide savlara nazaran villasını satmaya karar verdi. 7 milyonluk villası ile çok konuşulan MasterChef yarışmacısı Güzide Mertcan’ın hanesini 8,5 milyon TL'ye satılığa çıkardığı sav edildi.

AÇIKLAMA YAPMIŞTI!
Mertcan, Instagram üzerinden kendisine gelen hanesiyle ilgili bir soruya, şu cevabı verdi:
"Bizim sitede 80 tane konut var. Bizimkinden pahalı binlerce villa var. Muhafazakar aile sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Artık siz karşılık verin o devir. Binlerce villanın içinde yalnızca neden örtük olan suçlanıyor?"
'SÜKUT İKRARDANDIR'
MasterChef müsabakasıyla tanınan Güzide Mertcan, 7 milyon TL bedelindeki yalısıyla gündeme gelmişti. Mertcan, hakkında çıkan çeşitli haberlerle ilgili olarak içtimaî medya hesabından açıklamada bulundu. Mertcan, açıklamasında şu sözlere yan verdi:
'Herkese merhaba. Öncelikle daha önceleri açıklama yapma gereği dahi duymadığım ve kişilerin itibar etmeyeceğini düşündüğüm, ben ve ailem hakkında çıkan asılsız haber ve haberler hakkında, 'sükut ikrardandır.' kelamından yola çıkarak açıklama yapmam, elzem bir hal almıştır. Dün birçok haber sitesinde yayınlanan Güzide'nin 7 milyonluk hanesi, Güzide'nin lüks yaşantısı vb. başlıklı atılan, arka niyetli olduğunu düşündüğüm haberlere yanıt vermek isterim. Öncelikle en çok yalan haber yapılan eşimin ne iş yaptığıyla başlayayım... Biz evlendiğimizde bir firmada maaşlı bir çalışandı. Sonrasında tekraren battığı lakin hiç vazgeçmediği işe yine döndü. Ve simülatör üretmeye başladı... Kenarda hiç birikimimiz olmadan yalnızca inandığı iş için gece gündüz çalıştı. Artık ise yerkürenin bölüme taraf veren Robotik şirketlerinden birinin sahibi... Daima söylediğimiz üzere biz çok sıradan kişileriz. Ve bu yaşananlar biz alışılagelmiş kişileri daha ziyade etkiliyor. Binlerce iletiyle bu süreçte beni destekleyenler olmasaydı çok daha çetin olurdu. Tüm destekleyenlere çok teşekkür ederim.'
GÜZİDE MERTCAN KİMDİR?
Yayınlandığı günden beri MasterChef'in favori yarışmacılarından olan Güzide Mertcan, lüks hanesiyle toplumsal medyada vaka oldu. 31 yaşındaki Güzide Mertcan, özellikle yaptığı tatlılarla şeflerin takdirini topluyor.

Evli ve 3 evlat anası olan Güzide Mertcan, İstanbulda lüks bir villada yaşıyor. Konutunun fotoğraflarını da sık sık içtimaî medya hesabından paylaşan Mertcan'ın konutunun pahası 7 milyon TL.