Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Masterchef jürisi Mehmet şef'ten taze balık seçmenin püf noktaları

Masterchef jürisi Mehmet şef'ten taze balık seçmenin püf noktaları
0
59

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
masterchef_jurisi_mehmet_seften_taze_balik_secmenin_puf_noktalari_1600348405_8392.jpg

Herkesin severek izlediği ve masterchef yemek yarışmasında hem dünya mutfağından hem de şeflerin imzası olan birçok çeşit yemek yapılıyor. Yemekler yapılırken aynı zamanda birçok yemek hazırlama aşamasında birçok püf noktası da gösterilmektedir. Ünlü şeflerin mutfakta bilinmesi gereken pratik bilgileri anlatmasıyla yemek yapmak daha kolay hale geliyor. Mehmet şef'in balık nasıl seçimi anlatımı haberimizde:
HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN
Herkes tarafından sevilen Masterchef Türkiye'de her bölümünde gergin ve heyecan dolu anlar yaşanıyor. Masterchef yarışmasında ünlü şeflerden daha önce hiç duymadığımız birçok şey öğreniyoruz. Birbirinden pratik ve kolay püf noktaları verilen yemekleri aynı zamanda içinde kullanacağımız malzemeleri taze seçilmesi konusunda da birçok bilgi öğreniyoruz. Balık mevsiminin de gelmesiyle birlikte en çok merak edilen şeylerden biri taze balık seçimidir. Peki taze balık nasıl seçilir? İşte Mehmet şef'ten balık nasıl seçilir bazı detaylar:

GGAl4_1600348386_9505.jpeg

TAZE BALIK NASIL ANLAŞILIR?

⇒ Mehmet şef ,balık seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç detay bulunduğunu belirterek: Balık tezgahına gittiğinizde balığın gözlerinin mutlaka parlak olması gerekiyor.

⇒ Parmağınızla balığa bastırdığınızda derisinin içe batmaması lazım.

AzlUt_1600349011_2796.jpg

⇒ Büyük balıkları mutlaka balıkçınız da porsiyonlara böldürün çünkü siz porsiyonlara ayırdığınız zaman çok et firesi verebilirsiniz. Bu da daha az balık tüketmenize neden olabilir.

⇒ Balıkların solungaçları ise kan kırmızısı olmalıdır.

⇒ Balıkları mutlaka ve mutlaka pişirme tekniğine göre uygun yapın. Her balık tavada kızarmaz mesela; palamudu tavada yapacaksanız, barbunu ızgara yapmanız gerekir. 



 

Similar threads

Eleme turları devam eden Masterchef 2020 yarışmasında ilginç anlar yaşandı. Yarışmaya katılan yarışmacı Serhat, özgüveniyle Mehmet Yalçınkaya'ya verdiği sert cevaplarla dikkat çekti. Tv8'de yayınlanan ve izlenme rekorları kıran Masterchef sezonun başlamasıyla birlikte yayın hayatına girdi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Onedio'muz lezzetiyle hepimizi mest eden biricik şefi Sercan Çam, TV8 ekranlarında yayınlanan Masterchef müsabakasına katıldı. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın karşısına çıkan şefimiz, yaptığı somonlu güzel tabakla heyetleri etkiledi. Gelin birlikte şefimiz Sercan Çam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
238
Birçok kişinin yeteri kadar tüketmediği aslında besin pahası açısından en kıymetli besinlerin ortasında dorukta yer alan balığı, uzamanlara nazaran haftada en az 2 kez tüketmeliyiz. Zengin vitamin ve mineral içeriği sayesinde kâfi ve istikrarlı beslenmenin kıymetli bir basamağını oluşturan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt