Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Masterchef Mizanplas nedir? "Mise en place" hazırlığı nasıl yapılır

Masterchef Mizanplas nedir? "Mise en place" hazırlığı nasıl yapılır

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
masterchef_mizanplas_nedir_mise_en_place_hazirligi_nasil_yapilir_1599732634_7325.jpg

Mutfak terimleri arasında olan Mizanplas, ve asıl adı Mise en place, mutfakta her şeyi yerli yerine koymak olarak adlandırılıyor. En çok kullanılan terimler arasında yer alan Mizanplas mutfakta hataların en aza indirgenmesine ve yapılacak işlem süresinin kısaltmaya yarıyor. Peki mizanplas hazırlığı nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

 "Mise en place" Fransızca olan bu terim dilimize mizanplas şeklinde çevrilmiştir. Mizanplas gastronomi de en çok kullanılan mutfak terimlerinden biridir. Son dönemlerde TV8' de yayınlanan Masterchef yarışmasında çok kullanılmasıyla da birçok kişi tarafından merak edilmeye başlandı. Mizanplas, aşçılıkta, mutfakta bir işe başlamadan önce bütün yapılacak olanların süreçlerinin planlanmasını yapmak ve aynı zamanda gerekli olan tüm hazırlıkları yapmak anlamını taşımaktadır. Mizanplas yöntemi hem zamandan kazandırıp hem de zamanı iyi kullanmayı öğrenmeye ve yeteneklerin zamanla gelişmesini sağlar. Diğer bir deyişle bir yemeği hazırlamaya başlamadan önce o yemek için kullanacağınız tuzdan tavaya dek tüm malzemeleri, araç ve gereçleri kullanılacak hale getirip, hazırlamanız mizanplasınızı tamamladığınız anlamına taşımaktadır. Bu teknik özellik mutfaklarda yüksek konsantrasyon gerektiren yemekleri yapmadan önce yapılmasına dikkat edilen hazırlıklardandır. Peki mizanplas hazırlığı nasıl yapılır? İşte yanıtlar:

Jvd2l_1599732743_8674.jpg

MİZANPLAS (MİSE EN PLACE) HAZIRLIĞI NASIL YAPILIR?

→ İlk olarak mutfakta yapılacak yemeğe karar verip yemeğin içine konulacak malzemeleri gözden geçirmeniz gerekiyor. Yapacağınız yemek tarifine göre uygun olarak gerekli olan mutfak araç gereçlerini ve malzemeleri hazırlamaya başlayın. 

→ Malzemeleri hazırladıktan sonra tarife göre doğramanız gereken malzemeleri doğrayın, soyulacak olan malzemeleri soyup hazırlayın.

→ Yapacağınız yemeğin tarifinde ölçülü olan malzemeleri ölçülere uygun olarak hazırlayıp hazır hale getirin.

TjtOY_1599732762_2752.jpg

→ Malzemeleri yemeğe koyuş sırasına göre dizin ve araç gereçleri gruplayın.

→ Yemekte kullanılan malzemelerden ön hazırlık yapılması gereken varsa onları hazırlayın. Böylelikle yemek yapımına başlarken zamandan kazanmış olursunuz. 

→ Pişirme işlemleri sırasında arada boş zamanınız varsa  toplama ve temizleme işlerini yapabilirsiniz.
 
858,460Konular
981,093Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt