Masterchef Türkiye 2020 yarışmasında dün yayınlanan bölümünde diskalifiye şoku damga vurdu. MasterChef üçlü düello sırasında Mohammad Ayad yemeklerini yaptığı sırada yaptığı bir hata yüzünden diskalifiye oldu.
Masterchef 2020 yarışması geçtiğimiz hafta yeniz sezonuyla yayın hayatına girdi. Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya, ve Danilo Zanna'nın jüri koltuğunda oturduğu yarışma 3'lü düellolar devam başladı. Dün yayınlanan bölümde 3'lü düellolarda yarışan Mohammad Ayad, Ayyüce Kamit ve Halit Karaman düelloya çıktı.

Ünlü şeflerin 40 dakika verdiği Fransız çorbasına diskalifiye şoku yaşandı. Mohammad isimli yarışmacı tadım kaşığını ağzına sokup sonra tekrar tencereye koydu.

Yaptığı hatayı farketmeyen Mohammed'in yanına Şef Mehmet Yalçınkaya, gelerek önce tabaktaki yemeği tencereye geri döktü. Ardından ise ,"Tadım yapamıyoruz. 4 sefer görüntülere baktık. Tadım kaşığıyla çift tadım yaptın. Buradan gidebilirsin" diyerek Mohammed Ayad'ı, MasterChef Türkiye'den diskalifiye etti.

Tv8 ekranlarında yayınlanan Masterchef 2020 yemek yarışması dün yayınlanan 3.bölümüyle ekranlara geldi. Acun Ilıcalının aniden stüdyoyaya gelmesiyle ünlü şefler Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu büyük şaşkınlık yaşadı. Ünlü şefler, yarışmacı Deniz Aktuğ'un yaptığı yemeği tadarken içeri gelen Acun Ilıcalı da yemeğin tadına baktı.

Acun Ilıcalı, "Kanalda toplantıydım. 'Miami'den yarışmacı var' dediler apar topar buraya geldim" dedi. Ilıcalı'nın şeflerle el sıkışmaması ve dirsek vurarak selamlaşması da dikkat çekti.

Acun Ilıcalı, Avustralya'da yaşayan Somer Sivrioğlu'nun Türkiye'ye dönmekte yaşadığı zorluğa da dikkat çekerek, "Senin yerine de İrem Kanan'ı koyacaktık. Jokerlikte son boyut olacaktı" diye espri yaptı.

Acun Ilıcalı daha sonra ise yarışmacı Aktuğ'un yaptığı yemeklerin tadına baktı. Miami'de yaşayan ve restoran işleten Deniz Aktuğ'un midyeli yemeğini ve yanında hazırladığı ekmeği çok beğenen Ilıcalı, "Bunu yapanın güzel şeyler yapabileceğini düşünüyorum. Risk almış ve riski alanları severim. Ekmek muhteşem olmuş" dedi. Ancak şeflerden Mehmet Yalçınkaya, "Senden daha iyileri var. Seni düellolarda görmek istemiyorum" sözleriyle olumsuz oy kullandı.

Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın 'evet' demesiyle yarışmacı Deniz Aktuğ bir üst tura çıktı. Ilıcalı, Deniz'in suşi şefi olan Kolombiyalı eşini de programa davet ederek, "Eşini üçlü düelloya getir. Suşi yapsın. Eğer beğenirsen onu götürürüz" dedi.