TV8 ekranlarının sevilen yarışma programı MasterChef bu akşam yine tüm hızıyla ekranlara devam ediyor. MasterChef'te bu akşam yarışmacılardan istenen yüksük çorbası izleyicileri ekrana kilitledi. Programı izleyenler 'evde yüksük çorbası nasıl yapılır?' sorusuna cevap aramaya başladı. Yöresel bir lezzet olan yüksük çorbası özellikle Adana, Hatay ve Mersin taraflarında sıklıkla yapılıyor. Peki evde yüksük çorbası nasıl yapılır? İşte yüksük çorbası tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...
Tüm dünya mutfaklarına ait yemeklerin yapıldığı yarışma MasterChef'te bu akşam yarışmacılar yüksük çorbası yaptı. Peki yüksük çorbası nasıl yapılır? Haberimizde sizin için derledik...
Yüksük Çorbası Malzemeleri
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı dondurulmuş mantı
2 su bardağı haşlanmış nohut
6,5 su bardağı et suyu
3 çay kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı tuz
Yüksük Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Tereyağını bir tencerede eritin ve üzerine salçayı ilave edip bir kaç dakika kavurun.
Üzerine et suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Et suyu kaynadığında içerisine mantıları ve haşlanmış nohutları ilave edin.
Ardından tuz ve naneyi ekleyip, mantılar yumuşayana dek yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Yüksük Çorbası Püf Noktası
Mantıları dondurulmuş olarak hazır almak yerine evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Nohutları kendiniz haşlayabileceğiniz gibi, haşlanmış olarak hazır da alabilirsiniz. Et suyunu kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi, hazır et bulyonlardan da kullanabilirsiniz.