Tüm başarılı üretimlere ismini altın harflerle yazdırmış! Pekala, Paklar Apartmanı için yaptığı açıklamaya ne diyorsunuz?
O denli Bir Geçer Vakit ki dizisinin Aylin'i olarak hayatımıza giren,
Kurt Seyit ve Şura'da büyüleyen,
Bi' Küçük Eylül Sorunu'nda hepimizi ağlatan,
Unutursam Fısılda'da kulaklarımızın pasını silen,
Şampiyon sinemasındaki oyunculuğuyla herkesi kendine hayran bırakan,
Ve son olarak da Paklar Apartmanı dizisinde ortalığı yıkan başarılı bir bayan o!
Harikulade gücü ve her daim gülümseyen yüzüyle karşınızda Farah Zeynep Abdullah! ????
Dilerseniz bilmeyenler için onun hayat seyahatinden bahsedelim biraz...
Irak Türkmenlerinden olan bir baba ile Türk ve Boşnak kökenli bir annenin kızı olarak 1989 yılında İstanbul'da doğuyor Farah.
Çocukluktan beri içinde olan müzik ve tiyatro aşkını büyüdükçe alevlendiriyor ve bugünlere kadar geliyor...
Lise eğitimine Saint Michel Fransız Lisesi'nde başladığı sırada babasının iş durumu yüzünden İngiltere'ye taşınıyorlar ailecek.
Annesiyle babasının tanışma kıssası de bir o kadar tatlı bu arada!
Annem otomobil kullanmayı çok sever. 17 yaşındayken dedemin otomobiline atlayıp mahallede tıplarken kazara bir otomobile çarpmış. Çarptığı otomobil da bir şirket arabası. Sahibiyse hâlâ çok yakın bir aile dostumuz olan Nuran Turan. Anneme ders vermek hedefiyle “Gel bizim şirkette çalış borcunu öde” diyor. İşte o şirkette annem babamla tanışıyor. 30 yıldır evliler. Ve hala çok aşıklar. Babam İngiltere BP’de çalışıyordu, emekli oldu. Artık İngiltere’de bir kuru temizleme dükkanları var.
İngiltere'de okuduğu lisede Tiyatro, Medya ve Fransızca derslerini seçiyor ve bitirdikten sonra öğlenleri garsonluk, geceleri bir kulüpte barmaid’lik yapıyor. Bildiğiniz asi genç kızmış!
Bir yılı bu iş temposunda geçirdikten sonra University Of Kent’te Tiyatro ve Fransızca Kısmı'na başlıyor.
Birinci profesyonel oyunculuk tecrübesini de "Closer" ile yapıyor üniversitede okurken.
Ve sonra hayatının dönüm noktasına geliyor; evet, O denli Bir Geçer Vakit ki!
O günleri de bakın nasıl anlatıyor:
Üniversitenin birinci yılında tatil için İstanbul’a dönmüştüm. O vakitler uzun müddetli bir erkek arkadaşım vardı. Onun annesinin en yakın arkadaşı Lale Eren, Kanal D’de Dramalar Koordinatörüydü. İngiltere’ye dönmeme üç gün kala telefonum çaldı. Lale Abla İngiltere’ye dönmeden benimle görüşmek istedi ve büyük bir dizi projesinden bahsetti. Benim oyunculuk üzere bir hayalim yoktu. Sonraki gün görüşmeye gittim. İngiltere’ye döndükten çabucak sonra çağırdılar, üniversitedeki yılımı tamamladıktan sonra dondurdum ve İstanbul’a geldim. O denli Bir Geçer Vakit ki’ye başladım.
Gerisi de geliyor sonra; Kurt Seyit ve Şura, Süper Yüzyıl Kösem, Kelebeğin Düşü, Unutursam Fısılda, Ekşi Elmalar, Arif v 216, Şampiyon...
Daima güçlü ve başarılı üretimlerde rol alıyor Farah Zeynep Abdullah... Bunu da "%70 talih, %30 kendi seçimim" diye tanımlıyor!
Hülasa her girdiği rolün hakkını da sonuna kadar vermeyi ihmal etmiyor!
Kendini izletmeyi çok yeterli biliyor!
Bu yüzden de Paklar Apartmanı'na ettiği veda herkesi oldukça üzdü...
Spoiler vermeyelim lakin aslında çoktan biliyorsunuzdur:
Kendisi çok ağır dramdan sıkıldığı için ayrıldığına dair söylentilere şöyle yanıt verdi dün bu ortada:
twitter.com
twitter.com
Ne Aylin, ne Şura, ne İnci, ne Eylül, ne Ayperi, ne Muazzez, ne Ajda, ne de Begüm rolü unutulur!
Bakalım, ileride hangi unutamayacağımız rollerde göreceğiz kendisini?
twitter.com