iltasyazilim
FD Üye
Masuta (Keşkek Elazığ Yöresel Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 litre ayran
*1 su bardağı köftelik bulgur
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı un
*150 gram tereyağı
*1 yemek kaşığı tuz
Masuta (Keşkek Elazığ Yöresel Yemeği) Tarifi Yapılışı Ayranımızın içine 1 yumurtayı ,2 yemek kaşığı unu ekleyip iyice karıştırıyoruz ,sonra köftelik bulguru ekleyip ocağa alıyoruz, kaynayana kadar karıştırıyoruz, kaynamaya çıkınca altını kısıp 20 dakika kadar pişiriyoruz ve en son olarak servis tabağına alıp iyice kızdırdığımız tereyağını döküyoruz AFİYET OLSUN Not
normalde yemeğin ortasını çukur hale getirip tereyağını ortasına dökeriz ama benim tabağım uygun olmadığı için yapmadım)
*1 5 litre ayran
*1 su bardağı köftelik bulgur
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı un
*150 gram tereyağı
*1 yemek kaşığı tuz
Masuta (Keşkek Elazığ Yöresel Yemeği) Tarifi Yapılışı Ayranımızın içine 1 yumurtayı ,2 yemek kaşığı unu ekleyip iyice karıştırıyoruz ,sonra köftelik bulguru ekleyip ocağa alıyoruz, kaynayana kadar karıştırıyoruz, kaynamaya çıkınca altını kısıp 20 dakika kadar pişiriyoruz ve en son olarak servis tabağına alıp iyice kızdırdığımız tereyağını döküyoruz AFİYET OLSUN Not