iltasyazilim
FD Üye
Matmazel Makaron Tarifi İçin Malzemeler Şimdiye kadar denediğim sayısız makaron tarifi arasında en iyisi ve en kolayı Bir makarondan beklenen tüm özellikleri karşılıyor; sakızımsı kıvamı, incecik kabuğu, eteklenmiş, çatlamamış ve yayılmamış Üstelik o kadar garanti bir tarif ki, benim gibi krema sıkma torbası ile bir türlü barışamayan birisi bile düzgün şekil verebildi Yani püf noktalarına uyduğunuz takdirde, en kötü fotoğraftaki gibi makaronlarınız olacak Matmazel ani ısı değişikliklerinden hoşlanmıyor, çok hassas??
*20 kapak (10 adet makaron) için
*100 gram pudra şekeri
*100 gram toz badem
*2 orta boy yumurta akı (75 gram)
*55 gram toz şeker
*Küçük bir fiske tuz
*Gıda boyası (Opsiyonel)
Matmazel Makaron Tarifi Yapılışı
1
*Kullandığımız tüm malzemeler oda sıcaklığında, tüm aletler de kuru olmalı Fırına vermeden önceki 20 dakikalık bekleme süresine ve fırın aşamalarına birebir uyarsak, butik bir pastaneden almışçasına leziz ve şık makaronlar yapıyor olacağız
*Pudra şekeri ve toz bademi kısa hareketlerle, bas bırak yaparak birbirine karışana kadar robotta çekin
*Yumurta akları ve tuzu köpük köpük olana dek mikser ile çırpın
*Toz şekeri iki aşamada ekleyerek 34 dakika çırpmaya devam edin
*Badem karışımını, çırpılmış yumurta aklarına nazik hareketlerle, mümkün olduğunca söndürmemeye gayret ederek spatula ile yedirin
*Gıda boyası ekleyecekseniz, makaron karışımını istediğiniz renk kadar kaselere bölün, yine aynı şekilde nazikçe homojen olana kadar karıştırın
*Bu aşamada fırınınızı 120 derecede ısıtmaya başlayın
*Yağlı kağıt serilmiş tepsiye boşluk bırakarak, düz duy takılmış ve ya çok küçük olmayan bir kesik atılmış krema torbası ile, tek harekette yuvarlaklar sıkın
*Sıkma işlemi bittiğinde, tepsinizi tezgaha ya da masaya hafifçe 34 kez vurun Bu makaronun havasının çıkmasını ve şeklinin oturmasını sağlıyor
*Bu şekilde oda sıcaklığında 20 dakika bekletin
*Önceden ısıttığımız fırında, fırın kapağı tamamen açık şekilde 7 dakika, kapak kapalı 5 dakika pişirin
*Fırından almadan önce de 23 dakika kapak açık şekilde içinde bekletin Bu aşamalar makaronun çatlamasını önlüyor
*Kreması için; 50 ml ısınmış kremaya 75 gram sütlü çikolata ekleyerek 4 saat dolapta beklettim ve birer çay kaşığı tam ortalarına koyarak kapadım
*20 kapak (10 adet makaron) için
*100 gram pudra şekeri
*100 gram toz badem
*2 orta boy yumurta akı (75 gram)
*55 gram toz şeker
*Küçük bir fiske tuz
*Gıda boyası (Opsiyonel)
Matmazel Makaron Tarifi Yapılışı
1
*Kullandığımız tüm malzemeler oda sıcaklığında, tüm aletler de kuru olmalı Fırına vermeden önceki 20 dakikalık bekleme süresine ve fırın aşamalarına birebir uyarsak, butik bir pastaneden almışçasına leziz ve şık makaronlar yapıyor olacağız
*Pudra şekeri ve toz bademi kısa hareketlerle, bas bırak yaparak birbirine karışana kadar robotta çekin
*Yumurta akları ve tuzu köpük köpük olana dek mikser ile çırpın
*Toz şekeri iki aşamada ekleyerek 34 dakika çırpmaya devam edin
*Badem karışımını, çırpılmış yumurta aklarına nazik hareketlerle, mümkün olduğunca söndürmemeye gayret ederek spatula ile yedirin
*Gıda boyası ekleyecekseniz, makaron karışımını istediğiniz renk kadar kaselere bölün, yine aynı şekilde nazikçe homojen olana kadar karıştırın
*Bu aşamada fırınınızı 120 derecede ısıtmaya başlayın
*Yağlı kağıt serilmiş tepsiye boşluk bırakarak, düz duy takılmış ve ya çok küçük olmayan bir kesik atılmış krema torbası ile, tek harekette yuvarlaklar sıkın
*Sıkma işlemi bittiğinde, tepsinizi tezgaha ya da masaya hafifçe 34 kez vurun Bu makaronun havasının çıkmasını ve şeklinin oturmasını sağlıyor
*Bu şekilde oda sıcaklığında 20 dakika bekletin
*Önceden ısıttığımız fırında, fırın kapağı tamamen açık şekilde 7 dakika, kapak kapalı 5 dakika pişirin
*Fırından almadan önce de 23 dakika kapak açık şekilde içinde bekletin Bu aşamalar makaronun çatlamasını önlüyor
*Kreması için; 50 ml ısınmış kremaya 75 gram sütlü çikolata ekleyerek 4 saat dolapta beklettim ve birer çay kaşığı tam ortalarına koyarak kapadım