Matrix efsanesinin dördüncü sinemasının çekimleri devam ediyor. Warner Bros. ve Village Roadshow Pictures işbirliği ile yapılan sinemadan şimdiye kadar birtakım imajlar sızmıştı. Bugün de elimizde Keanu Reeves'in efsaneleştirdiği Neo karakterine ilişkin orijinal manzaralar bulunuyor.
Manzaraların içerisinde Neo'nun yağmurlu bir havada, boş bir caddede hareket ettiğini görüyoruz. Yağmur detayı nispeten kıymetli çünkü yepyeni üçlemenin içerisinde yalnızca iki sahnede Matrix'te yağmur yağdığını biliyoruz. Bu sahnelerden birincisi Thomas Anderson'ın Neo'ya dönüşmesindeki birinci adım olan takip cihazı çıkarma sahnesi. İkincisi ise efsanevi Neo ve Smith dövüşü. Yani bu yağmur sinemanın birinci ya da son sahnelerinden birine işaret ediyor olabilir.
Alışılmış bu ufak sahnelerden bu tip yorumlamalar yapmak ne kadar sahih olur bilmiyorum. Yeniden de ekibin yepyeni üçlemeye bağlı kalacağına olan inancımız tam. Şimdilik sinema hakkındaki detaylar bilinmiyor olsa da geçtiğimiz günlerde Neo ve Trinity'yi de yanyana görmüştük.
Çekimleri devam eden Matrix 4'ten yeni fotoğraflar gelmeye devam edecek üzere görünüyor. Yalnız Keanu Reeves'in uzun saçlı Neo'suna ben bir türlü alışamadım. Siz ne düşünüyorsunuz?