Yaşanan üzücü vukuatlar sonucunda devlet yetkililerin de duruma el attığı Mavi Balina oyununun, devletimizde 140'a yakın intiharla ilişkilendiriliyordu. Acilen her gün yaşanan intihar vakalarının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan'a verilen soru önergesi yanıtlandı. Bakan yaptığı açıklamalarda, evlatların ve gençlerin zararlı içeriklerden uzak tutulması için gerekenlerin yapıldığını belirterek, bu usul zararlı içeriklere yönlendiren reklamların kaldırılması konusunda da Google Türkiye ile iş birliğine gidildiğini söz etti.

Nisan ayının başında Van'da yaşanan hadisede, bir arkadaş kümesi toplu intihar etmek için harekete geçmiş fakat evlatlardan birinin korkarak polisi aramasıyla birlikte Sevda E. dışındaki evlatlar kurtarılabilmişti. Sevda E. ise yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamamıştı.
Yaşanan üzücü vukuattan sonra ruhsal tedavilerine başlanan evlatların, psikolog eşliğinde vermiş oldukları sözler ortaya çıktı. Sevda E.'nin kuzeni olan Suna E., bağımlısı olacaklarını düşünmediklerini belirterek, Sevda'nın pederinin ölmesiyle birlikte vefattan sonra neler yaşandığını merak ettiklerini söz etti. Birinci olarak koluna 'F57' yazdını söyleyen küçük kız, durumun arkadaşları tarafından fark edilmesi üzerine muallimine şikayet ettikleri, mualliminin ailesini mektebe çağırdığı ve bilgilendirmelerde bulunduğunu, sonrasında ise Sevda'nın yine kendisini ikna etmesiyle sürecin buraya geldiğini belirtti. Suna E., süreç içerisinde korkarak oyunu bıraktığını ama Sevda'nın kızacağını düşündüğü için ona söylemediğini söz etti.

Sevda E.'nin sınıf arkadaşı Gülcan A. ise öğretmenlerinin ikazlarına karşın oyuna devam ettiklerini, hikayenin yaşandığı gün ise hedefinin intihar değil sairlerini engellemek olduğunu belirtti. Gülcan A. yanlarında bulunan Berfin'le konuştuklarını ve Berfin'in de maksadının intihar etmek olmadığını söylemesi üzerine yardım istemek için bir markete gittiklerini ve buradan polisi aradıklarını söz etti. Sevda E.'nin ziyadesiyle kararlı olduğunu belirten Gülcan A., "Engellemeye çalıştık ancak olmadı, Sevda'nın yolunu kestim sen atlarsan ben de atlarım deyince bana 'hadi gel' dedi." halinde konuştu.
Bir gayri sınıf arkadaşları Berfin M. ise, Sevda'yı birkaç kere engellemeye çalıştığını belirterek, Sevda'nın pek çok defa atlamaya çalıştığını söz etti. Berfin, yardım istemek için gittikleri sırada ise Sevda E.'nin atladığını belirtti.