Maya intoleransı(duyarlılığı) nedir?
Vücudun mayayı sindirememesi, buna bağlı olarak mayayı yabancı bir unsur üzere algılaması mayaya karşı intolerans(duyarlılık) oluşmasına sebep olur.
Kimlerde görülülür ve nasıl teşhis edilir?
Mayalı besin tüketen herkeste görülebilir. Lakin besin intolerans testleri ile belirlenebilir.
Mayasız beslenmek mümkün mü?
Maya içeren tüm besinler ve bu besinlerin bölgesine kullanılabilecek besinler bilindiği takdirde mümkündür.
Maya içeren besinler nelerdir?
Tüm ekmek çeşitleri, kek, poğaça, simit, kuruvasan, tüm hazır bisküvi ve krakerler, pizza hamuru, pide hamuru
Yoğurt, kefir
Süt kesiği denilen peynir haricindeki tüm peynir çeşitleri
Bira, şarap, şampanya, viski vb. fermentasyon sonucu elde edilen içkiler
Sirke, sirke içeren tüm soslar,turşu, şalgam, hardal, soya sosu, ketçap, mayonez
Malt içecekler
Maya noktasına kullanılabilecek besinler/ürünler nelerdir?
Maya mahalline; soda kullanılarak pişirilmiş ekmekler, lavaş, pirinç/yulaf/mısır kekleri
Peynir tarafına ; süt kesiği/Lor peyniri/ Ricotta
Soya sosu noktasına; kavrulmuş susam yağı
Fermente içkiler konumuna; Rakı, cin, votka, tekila
Sirke konumuna; limon suyu
Tarhana, yoğurt, yayla çorba mekanına; başka yoğurtsuz çorbalar
Vücuda yararlı olduğunu bildiğiniz besinler, sizin vücudunuz için yararlı olmayabilir. Yediğiniz besinin külliyen yahut kısmen sindirilememesi besin intoleransına(duyarlılığına) yol açar. Vücudunuzun hangi besinlere karşı intoleransı olduğunu yapılan azık intolerans testleriyle anlamak mümkün, lakin maya üzere günlük beslenmenizde nokta alan besinlerin birçoklarında bulunan bir bileşene intoleransınız çıktığında alternatif besinleri öğrenmek, beslenmenizi düzenlemek ismine bir beslenme mütehassısına danışınız.
Vücudun mayayı sindirememesi, buna bağlı olarak mayayı yabancı bir unsur üzere algılaması mayaya karşı intolerans(duyarlılık) oluşmasına sebep olur.
Kimlerde görülülür ve nasıl teşhis edilir?
Mayalı besin tüketen herkeste görülebilir. Lakin besin intolerans testleri ile belirlenebilir.
Mayasız beslenmek mümkün mü?
Maya içeren tüm besinler ve bu besinlerin bölgesine kullanılabilecek besinler bilindiği takdirde mümkündür.
Maya içeren besinler nelerdir?
Tüm ekmek çeşitleri, kek, poğaça, simit, kuruvasan, tüm hazır bisküvi ve krakerler, pizza hamuru, pide hamuru
Yoğurt, kefir
Süt kesiği denilen peynir haricindeki tüm peynir çeşitleri
Bira, şarap, şampanya, viski vb. fermentasyon sonucu elde edilen içkiler
Sirke, sirke içeren tüm soslar,turşu, şalgam, hardal, soya sosu, ketçap, mayonez
Malt içecekler
Maya noktasına kullanılabilecek besinler/ürünler nelerdir?
Maya mahalline; soda kullanılarak pişirilmiş ekmekler, lavaş, pirinç/yulaf/mısır kekleri
Peynir tarafına ; süt kesiği/Lor peyniri/ Ricotta
Soya sosu noktasına; kavrulmuş susam yağı
Fermente içkiler konumuna; Rakı, cin, votka, tekila
Sirke konumuna; limon suyu
Tarhana, yoğurt, yayla çorba mekanına; başka yoğurtsuz çorbalar
Vücuda yararlı olduğunu bildiğiniz besinler, sizin vücudunuz için yararlı olmayabilir. Yediğiniz besinin külliyen yahut kısmen sindirilememesi besin intoleransına(duyarlılığına) yol açar. Vücudunuzun hangi besinlere karşı intoleransı olduğunu yapılan azık intolerans testleriyle anlamak mümkün, lakin maya üzere günlük beslenmenizde nokta alan besinlerin birçoklarında bulunan bir bileşene intoleransınız çıktığında alternatif besinleri öğrenmek, beslenmenizi düzenlemek ismine bir beslenme mütehassısına danışınız.