iltasyazilim
FD Üye
Mayalı Açma Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
*2 yemek kaşığı şeker
*3 su bardağı ılık süt
*2 adet yumurta (1 yumurta sarısı üstüne)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Açmak için;
*Tereyağ
Üzeri için;
*Yumurta sarısı ve susam
Mayalı Açma Tarifi Yapılışı Merhabalar, Mayalı açma poğaçalar kahvaltı için sıcak, yumuşak ve lezzetli bir seçimdir Öncelikle derin bir yoğurma kabına yas maya, ılık süt ve şekeri ekleyerek iyice karıştıralım Sonra yumurta, sıvı yağ ve tuzu ilave ederek karıştırmaya devam edelim Azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim Hamurumuzun üzerini bir bez veya strec fimle güzelce kapatıp 1 saat dinlenmeye bırakalım Hamurumuz mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak yapıp üzerine örterek 20 dk daha dinlenmesini sağlayalım Hamurumuz hazır olduktan sonra bir tane beze alarak içine 1 çay kaşığı tereyağ koyarak elimizle yavaş yavaş uzunlamasına genişletelim Genişleyen hamurumuzu bir tarafından tutarak rulo haline getirelim Aynı işlemi bir diğer hamuru da uygulayarak 2 adet ruloyu bir birilerine dolayarak simit şeklini verelim Tüm bezeler bitene kadar aynı işlemi devam edelim Pişirme kağıdı* serili fırın tespisine yerleştirip üzerini örterek 20 dk dinlendirelim Sonra açmaların üzerine yumurta sarısı ve susam ilave ederek önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1520 dk pişirelim Afiyet olsun
*1 paket yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
*2 yemek kaşığı şeker
*3 su bardağı ılık süt
*2 adet yumurta (1 yumurta sarısı üstüne)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Açmak için;
*Tereyağ
Üzeri için;
*Yumurta sarısı ve susam
Mayalı Açma Tarifi Yapılışı Merhabalar, Mayalı açma poğaçalar kahvaltı için sıcak, yumuşak ve lezzetli bir seçimdir Öncelikle derin bir yoğurma kabına yas maya, ılık süt ve şekeri ekleyerek iyice karıştıralım Sonra yumurta, sıvı yağ ve tuzu ilave ederek karıştırmaya devam edelim Azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim Hamurumuzun üzerini bir bez veya strec fimle güzelce kapatıp 1 saat dinlenmeye bırakalım Hamurumuz mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak yapıp üzerine örterek 20 dk daha dinlenmesini sağlayalım Hamurumuz hazır olduktan sonra bir tane beze alarak içine 1 çay kaşığı tereyağ koyarak elimizle yavaş yavaş uzunlamasına genişletelim Genişleyen hamurumuzu bir tarafından tutarak rulo haline getirelim Aynı işlemi bir diğer hamuru da uygulayarak 2 adet ruloyu bir birilerine dolayarak simit şeklini verelim Tüm bezeler bitene kadar aynı işlemi devam edelim Pişirme kağıdı* serili fırın tespisine yerleştirip üzerini örterek 20 dk dinlendirelim Sonra açmaların üzerine yumurta sarısı ve susam ilave ederek önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1520 dk pişirelim Afiyet olsun