Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mayalı Çeşitli Süper Ötesi Poğaça

Mayalı Çeşitli Süper Ötesi Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Mayalı Çeşitli Süper Ötesi Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı kurumaya
*Yarım çay bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yumurta aldığı kadar un
**İsteğe göre mahlep

Üzeri için :

*Yumurta sarısı çörekotu susam

İçi için:

*Peynir yada kaşar rendesi

Mayalı Çeşitli Süper Ötesi Poğaça Tarifi Yapılışı
Cam bir kasede iki bardak ılık sütü karıştıralım İçine mayayı atıp kabarmasını bekleyelim 5 dk kadar daha sonra içine diğer malzemeleri koyalım aldığı kadar unla yoğuralım Üzerine nemli bir bez örtüp yaklaşık 1 saat dinlendirelim Mayalan hamurdan istediğimiz şekilde poğaçalar, haşhaşlı cevizli çörekler, sandviçler pizzalar minik pideler aklınıza ne gelirse bu hamurdan ne isterseniz yapabilirsiniz Sonuç muhteşem ötesi bir şey çok yapın Atın buzluğa misafir mi geliyor Çıkar at fırına beş dk da yeni yapmış gibi leziz bir tat ben sizler için birkaç seçenek koydum Örneğin mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım merdane ile açalım, içine peynir koyup alt kısımlarına çizikler atalım rulo yapıp saralım Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörek otu serpelim 180 dereceli fırında pişirelim Bu hamurla yeni lezzet yaratmak sizlerin hayal gücüne kalmış şimdiden deneyecek olanlara kolay gelsin Afiyetler olsun efendim

858,497Konular
981,973Mesajlar
29,971Kullanıcılar
ahmet1903Son üye
Üst Alt