iltasyazilim
FD Üye
Mayalı Çiçek Puf Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık su
*2 su bardağı ılık süt
*1 paket kuru maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*Siyah zeytin, yumurta sarısı
Mayalı Çiçek Puf Tarifi Yapılışı Merhabalar Yine karşınızda hem göze hem damağa hitap eden yapımı inanılmaz kolay enfes bir lezzetle çıktım Doğum izninden beri misafirlerime kolaylıkla yaptığım herkesin bayıldığı tarifimin yapımına geçelim ne dersiniz? Öncelikle su, süt ve kuru mayayı bir kaba alıp iyice karıştıralım ,on dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekleyelim Ardından diğer tüm malzemeleri ekleyerek ele yapışmayan ancak sert de olmayan bir hamur elde edelim Yoğurma kabının ağzını kapatıp bir saat kabarmasına müsade edelim Kabaran hamurdan göz kararı küçük bezeler koparıp hafif sıvı yağ yardımıyla yuvarlak açalım Benim hamurumdan yaklaşık 40 adet beze çıktı oldukça kalabalık bir misafir grubunu rahatlıkla tek ölçüyle ağırlayabilirsiniz Açtığımız yuvarlağa isteğe göre dört ya da beş kesik atalım ve yaprakların uçlarını cimcikleyelim Üzeri için yumurta sarısına bir miktar zeytinyağı koyarsanız çırparken daha parlak olacaktır ortasına ben zeytin koydum dilerseniz çörek otu da koyabilirsiniz Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri ve altı pembelerine kadar pişirelim Tadına bayılacağınıza eminim Afiyet olsun
*1 su bardağı ılık su
*2 su bardağı ılık süt
*1 paket kuru maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*Siyah zeytin, yumurta sarısı
Mayalı Çiçek Puf Tarifi Yapılışı Merhabalar Yine karşınızda hem göze hem damağa hitap eden yapımı inanılmaz kolay enfes bir lezzetle çıktım Doğum izninden beri misafirlerime kolaylıkla yaptığım herkesin bayıldığı tarifimin yapımına geçelim ne dersiniz? Öncelikle su, süt ve kuru mayayı bir kaba alıp iyice karıştıralım ,on dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekleyelim Ardından diğer tüm malzemeleri ekleyerek ele yapışmayan ancak sert de olmayan bir hamur elde edelim Yoğurma kabının ağzını kapatıp bir saat kabarmasına müsade edelim Kabaran hamurdan göz kararı küçük bezeler koparıp hafif sıvı yağ yardımıyla yuvarlak açalım Benim hamurumdan yaklaşık 40 adet beze çıktı oldukça kalabalık bir misafir grubunu rahatlıkla tek ölçüyle ağırlayabilirsiniz Açtığımız yuvarlağa isteğe göre dört ya da beş kesik atalım ve yaprakların uçlarını cimcikleyelim Üzeri için yumurta sarısına bir miktar zeytinyağı koyarsanız çırparken daha parlak olacaktır ortasına ben zeytin koydum dilerseniz çörek otu da koyabilirsiniz Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri ve altı pembelerine kadar pişirelim Tadına bayılacağınıza eminim Afiyet olsun