Mayalı Ekmek (8 Karakter) Malzemeler 1 kg Un Yeteri Kadar Tuz 1 Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Maya 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker Yeteri Kadar Su Üstüne: 2 Çorba kaşığı eritilmiş Tereyağı 1 Çay Bardağı Akışkan Yağ ½ kg Süt 1 Tatlı Kaşığı Karabiber Yemeğin Tarifi Unu bir kaba koyarak,ortasını havuz gibi açalım1 su bardağı ılık suda şeker ve mayayı eriterek kabarmasını bekleyelimUnun içine mayayı ve suyu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelimMayalanması için hamurun üstüne nemli bir kumaş örterek serin bir yerde bekletelim Hamur kabarınca örtüyü açarak birazcık dinlendirelimHamurdan ufak parçalar koparıp yuvarlak bezeler yapalımBezelerden istediğimiz boyutta yufkalar açalımSaç üstünde ya da teflon tavada pişirelim Sıvı yağ ve tereyağı,karabiber ve sütü ocakta karıştıralımElde ettiğimiz harcı fırça ile pişirdiğimiz ekmeklerin üstüne sürelimEkmekleri defalarca koyarak her tarafının yağlanmasını sağlayalım Ekmekleri önce ikiye,sonradan dörde katlayalımDilediğimiz her yemeğin yanında ekmek yerine servis yapalım id