iltasyazilim
FD Üye
Mayalı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler HAMURU İÇİN :
*1 kg un
*1 çay bardağı zeytin yağı
*1 yemek kaşığı sirke
*2, 5 su bardak sıcak su
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
İÇ HARCI İÇİN :
*Dilediğiniz iç harcı yapabilirsiniz Ben yarısını patatesli yarısını peynirli yaptım
*Patatesli için: 2 adet orta boy patatesleri soyup rendeledim ve içine yarım çay kaşığı kara biber, yarım çay kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığından az tuz ekleyip karıştıralım (dilerseniz az da kaşar rendesi ekleyebilirsiniz patatese yakışıyor)
SOSU İÇİN :
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı zeytin yağı
Mayalı El Açması Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle mayayı derin bir kaba alalım ve ılık suyu ilave edelim ondan sonra diğer malzemeleri de içine teker atıp güzelce yoğuralım Unu kontrollü bir şekilde ilave edin ki hamur sert olmasın Yumuşak bir hamur elde etmeliyiz unutmayalım 1 saat kadar hamuru dinlendirdikten sonra hamuru ikiye bölelim ve bir bölümden 12 beze elde edelim Toplam 24 beze olacak şekilde Bezeleri tabak büyüklüğünde açıp zeytin yağı veya eritilmiş margarinle yağlayıp üst üste dizelim 12 bezeyi bitirdiğimizde son katı yağlamayalım ve hamurun diğer yarısını da aynı şekilde uygulayalım Sonra 12 bezeden oluşan hamuru merdane yardımıyla tepsimizin şekline göre büyütelim ve yağladığımız tepsiye ilk katı alta gelecek şekilde serelim Üstünü tekrar hafif yağladıktan sonra iç harcını serelim ve diğer hamuru da aynı şekilde büyütüp üst katına gelecek şekilde yerleştirelim ve üstüne sosunu atalım, keselim 200 derecelik fırında pişirelim Herkese Afiyet Olsun
*1 kg un
*1 çay bardağı zeytin yağı
*1 yemek kaşığı sirke
*2, 5 su bardak sıcak su
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
İÇ HARCI İÇİN :
*Dilediğiniz iç harcı yapabilirsiniz Ben yarısını patatesli yarısını peynirli yaptım
*Patatesli için: 2 adet orta boy patatesleri soyup rendeledim ve içine yarım çay kaşığı kara biber, yarım çay kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığından az tuz ekleyip karıştıralım (dilerseniz az da kaşar rendesi ekleyebilirsiniz patatese yakışıyor)
SOSU İÇİN :
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı zeytin yağı
Mayalı El Açması Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle mayayı derin bir kaba alalım ve ılık suyu ilave edelim ondan sonra diğer malzemeleri de içine teker atıp güzelce yoğuralım Unu kontrollü bir şekilde ilave edin ki hamur sert olmasın Yumuşak bir hamur elde etmeliyiz unutmayalım 1 saat kadar hamuru dinlendirdikten sonra hamuru ikiye bölelim ve bir bölümden 12 beze elde edelim Toplam 24 beze olacak şekilde Bezeleri tabak büyüklüğünde açıp zeytin yağı veya eritilmiş margarinle yağlayıp üst üste dizelim 12 bezeyi bitirdiğimizde son katı yağlamayalım ve hamurun diğer yarısını da aynı şekilde uygulayalım Sonra 12 bezeden oluşan hamuru merdane yardımıyla tepsimizin şekline göre büyütelim ve yağladığımız tepsiye ilk katı alta gelecek şekilde serelim Üstünü tekrar hafif yağladıktan sonra iç harcını serelim ve diğer hamuru da aynı şekilde büyütüp üst katına gelecek şekilde yerleştirelim ve üstüne sosunu atalım, keselim 200 derecelik fırında pişirelim Herkese Afiyet Olsun