Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mayalı Hamur Kızartması Yapımı

Mayalı Hamur Kızartması Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Mayalı Hamur Kızartması Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı ılık su
*1 paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Alabildiği kadar un (yaklaşık 4 su bardağı kullandım) sizde yoğurduğunuz zaman eksik gelirse ekleyebilirsiniz

İçi için :

*Peynir, maydanoz

Kızartmak için;

*Sıvı yağ

Mayalı Hamur Kızartması Yapımı Tarifi Yapılışı Yoğurma kabımızın içerisine ılık su, şeker, maya tuzu koyup elimizle karıştıralım Sonra unu ilave edip hamurumuzu yoğuralım Ben 4 su bardağı un kullandım fakat siz yoğururken hamurunuz kıvam almadıysa biraz daha un ekleyebilirsiniz Yoğurduğumuz hamurun ağzını kapatıp bir beze saralım mayalanmasını bekleyelim Benim hamurum yarım saatte kabardı Tavamıza sıvı yağı ilave edelim hamurumuzdan parçalar koparıp istediğimiz şekilleri verip yağda arkalı önlü kızartalım Kızlarım boş sevdiği için ben hamuru biraz açıp kare kare kestim birazını öyle boş kızarttım küçük yuvarlak şekiller verdim ve peynirli yaptım hafif açtığım hamura iç koyup ağzını kapayıp içli yaptım Biz çok beğendik inşallah sizlerde denediğinizde çok seversiniz Afiyet olsun

858,497Konular
982,082Mesajlar
30,057Kullanıcılar
BulentuludagSon üye
Üst Alt