iltasyazilim
FD Üye
Mayalı Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg un
*2 su bardağı ılık süt
*2 su bardağı ılık su
*1 çorba kaşığı toz şeker
*1 paket yaş maya
*1 paket kabartma tozu
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
İÇ MALZEME :
*Ispanak soğan karabiber tuz, pul biber
Üzeri için :
*1 yumurta
*Susam ve çörek otu
Mayalı Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Yapılışı Çok lezzetli ve yapılışı bir o kadar kolay böreğimizin yapılışına geçelim
2 su bardağı ılık süt ve suyumuzu toz şeker ve mayayla eritip kabarması için bekleyelim Sonra unumuzu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım ,sıvı yağlan hamrumuzu toparlayıp 30 dk üstü kapalı sıcak bir ortamda mayalandıralım Hamurumuzu mayalanırken iç malzememizi de hazırlayalım Ispanakları tencereye koyup suyunu salana kadar haşlayalım, suyunu süzelim Tavaya sıvı yağ koyup Soğanları kavuralım, süzdüğümüz ıspanakları da koyup karabiber, pulbiber ve tuzumuzu da ile edelim pişen iç harcımızı soğumaya bırakalım Mayalanan hamuru 9 bezeye bölelim 9 a bölünen bezlerinde üzerini öptüm 15 dk kabarmasını bekleyelim bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açıp sıvı yağla yağlayip 3 er kat üst üste dizelim 3 er kat yalanan hamurumuzu sofra büyüklüğünde açıp bıçakla ortadan 2 ye keselim kenarına ıspanaklı harcı koyup hamuru yuvarlayalım ve açma gibi dolayıp teker teker yapip tepsiye yerleştirelim Aynı işlemi hamurlarımız bitene kadar yapalım üzerine 1 yumurta kırıp fırça yardımıyla sürelim susam ve çörek otunu da serpip 200 dereceli fırında pişirelim Sıcak sıcak servis yapıp yiyelim yapanlara Afiyet olsun şimdiden mutlaka deneyin çok harika bir börek
*1 kg un
*2 su bardağı ılık süt
*2 su bardağı ılık su
*1 çorba kaşığı toz şeker
*1 paket yaş maya
*1 paket kabartma tozu
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
İÇ MALZEME :
*Ispanak soğan karabiber tuz, pul biber
Üzeri için :
*1 yumurta
*Susam ve çörek otu
Mayalı Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Yapılışı Çok lezzetli ve yapılışı bir o kadar kolay böreğimizin yapılışına geçelim
2 su bardağı ılık süt ve suyumuzu toz şeker ve mayayla eritip kabarması için bekleyelim Sonra unumuzu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım ,sıvı yağlan hamrumuzu toparlayıp 30 dk üstü kapalı sıcak bir ortamda mayalandıralım Hamurumuzu mayalanırken iç malzememizi de hazırlayalım Ispanakları tencereye koyup suyunu salana kadar haşlayalım, suyunu süzelim Tavaya sıvı yağ koyup Soğanları kavuralım, süzdüğümüz ıspanakları da koyup karabiber, pulbiber ve tuzumuzu da ile edelim pişen iç harcımızı soğumaya bırakalım Mayalanan hamuru 9 bezeye bölelim 9 a bölünen bezlerinde üzerini öptüm 15 dk kabarmasını bekleyelim bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açıp sıvı yağla yağlayip 3 er kat üst üste dizelim 3 er kat yalanan hamurumuzu sofra büyüklüğünde açıp bıçakla ortadan 2 ye keselim kenarına ıspanaklı harcı koyup hamuru yuvarlayalım ve açma gibi dolayıp teker teker yapip tepsiye yerleştirelim Aynı işlemi hamurlarımız bitene kadar yapalım üzerine 1 yumurta kırıp fırça yardımıyla sürelim susam ve çörek otunu da serpip 200 dereceli fırında pişirelim Sıcak sıcak servis yapıp yiyelim yapanlara Afiyet olsun şimdiden mutlaka deneyin çok harika bir börek