iltasyazilim
FD Üye
Mayalı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*2 çorba kaşığı sıvı yağ
*4 tane yumurta ( 2 yumurtanın sarısı böreklerin üstüne sürmek için ayrılacak)
*1 çorba kaşığı tuz
*1 maya yaş veya instant
*Yaklaşık 8 su bardağı un
Ara Katlar İçin;
*125 gr tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç malzemesi için;
*15 veya 17 tane haşlanmış patates küçük olsunlar
*3 soğan
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı tuz
Mayalı Kol Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle yumurtaları kıralım 2 sarısını ayırmak üzere ılık suyu ve sütü mayayı tuzu ilave edin ve iyice karıştırın
Unu yavaş yavaş ekleyin unu tam yedirmeden önce 2 çorba kaşığı sıvı yağını ekleyin ve unu ekleyiğ yoğurun kulak memesi kıvamında olacak
İç harcı için soğanları küpküp doğrayın sıvı yağında pembeleşinceye kadar kavurun salçayı ve tuz, karabiber ekleyin ve ezilmiş patatesleri ekleyin kavurun
Kabarmış hamurdan 10 beze alın bezeleri küçük bir tabak kadar açın arasını tereyağ ve sıvı yağ karışımı ile yağlayın
5 tane bezeyi aralarını yağlayarak üst üste koyun diğer 5 bezeyide aynı şekilde yapın ve 25 dk dinlendirin
Hamuru açacağınız yeri yağlayın elinizi yağlayarak daha önce yağlamış olduğunuz bezeleri açın hamur elinizle hafifce çekiştirerek büyütün patatesli harcı koyun ve çok sıkmadan rulo yapın ruloyu kendi etrafında dolandırın aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin tepside 35 dakika dinlendirin
Yumurtanın sarısını sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin
AFİYET OLSUN
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*2 çorba kaşığı sıvı yağ
*4 tane yumurta ( 2 yumurtanın sarısı böreklerin üstüne sürmek için ayrılacak)
*1 çorba kaşığı tuz
*1 maya yaş veya instant
*Yaklaşık 8 su bardağı un
Ara Katlar İçin;
*125 gr tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç malzemesi için;
*15 veya 17 tane haşlanmış patates küçük olsunlar
*3 soğan
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı tuz
Mayalı Kol Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle yumurtaları kıralım 2 sarısını ayırmak üzere ılık suyu ve sütü mayayı tuzu ilave edin ve iyice karıştırın
Unu yavaş yavaş ekleyin unu tam yedirmeden önce 2 çorba kaşığı sıvı yağını ekleyin ve unu ekleyiğ yoğurun kulak memesi kıvamında olacak
İç harcı için soğanları küpküp doğrayın sıvı yağında pembeleşinceye kadar kavurun salçayı ve tuz, karabiber ekleyin ve ezilmiş patatesleri ekleyin kavurun
Kabarmış hamurdan 10 beze alın bezeleri küçük bir tabak kadar açın arasını tereyağ ve sıvı yağ karışımı ile yağlayın
5 tane bezeyi aralarını yağlayarak üst üste koyun diğer 5 bezeyide aynı şekilde yapın ve 25 dk dinlendirin
Hamuru açacağınız yeri yağlayın elinizi yağlayarak daha önce yağlamış olduğunuz bezeleri açın hamur elinizle hafifce çekiştirerek büyütün patatesli harcı koyun ve çok sıkmadan rulo yapın ruloyu kendi etrafında dolandırın aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin tepside 35 dakika dinlendirin
Yumurtanın sarısını sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin
AFİYET OLSUN