iltasyazilim
FD Üye
Mayalı Poğaça (Sodalı) Tarifi İçin Malzemeler
*Tüm malzemeler oda ısısında olmalı
*1 şişe maden suyu
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay bardağı yoğurt
*2 yumurta (1 inin sarısı üstüne)
*1 paket instant maya
*1 yemek kaşığı elma sirkesi
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı tozşeker
*Yaklaşık 1 kg un (Kontrollü eklenmeli)
İçine
*Bu tamamen size kalmış
Mayalı Poğaça (Sodalı) Tarifi Yapılışı Bu hamuru denedikten sonra emin olun bir daha başka mayalı hamurları yapmayacaksınız Bu çok amaçlı hamuru hamburger ekmeğinden peynirli poğaçaya kömbeye açmaya kısacası canınız neyde isterse onda kullanabilirsiniz
Un hariç tüm ılık malzemeleri kabınıza alın Hepsini kaşık yardımıyla karıştırın Unu ekleyin ve çok abartı sert olmayan bir hamur elde edin Etrafını yağlı ellerle toparlayın ve Ağzını streç filmle him hava almayacak şekilde kapatın Ilık karanlık bir ortamda (ben mutfak dolabımın içine koyuyorum) en az 1 saat mayalamaya bırakın
İşte bu hamuru dilediğiniz iç harçla veya sade olarak pişirebilirsiniz İstediğiniz şekli verin üstüne yumurta sarısı sürün ve yine kapalı fırında en az yarım saat tepsi mayasına bırakın En son fırından yavaşça çıkarın ve Fırını 190 dereceye ısıtın Tepsiyi fırına koyup 3540 dakika nar gibi kızarana dek pişirin
Şimdiden afiyet olsun
*Tüm malzemeler oda ısısında olmalı
*1 şişe maden suyu
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay bardağı yoğurt
*2 yumurta (1 inin sarısı üstüne)
*1 paket instant maya
*1 yemek kaşığı elma sirkesi
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı tozşeker
*Yaklaşık 1 kg un (Kontrollü eklenmeli)
İçine
*Bu tamamen size kalmış
Mayalı Poğaça (Sodalı) Tarifi Yapılışı Bu hamuru denedikten sonra emin olun bir daha başka mayalı hamurları yapmayacaksınız Bu çok amaçlı hamuru hamburger ekmeğinden peynirli poğaçaya kömbeye açmaya kısacası canınız neyde isterse onda kullanabilirsiniz
Un hariç tüm ılık malzemeleri kabınıza alın Hepsini kaşık yardımıyla karıştırın Unu ekleyin ve çok abartı sert olmayan bir hamur elde edin Etrafını yağlı ellerle toparlayın ve Ağzını streç filmle him hava almayacak şekilde kapatın Ilık karanlık bir ortamda (ben mutfak dolabımın içine koyuyorum) en az 1 saat mayalamaya bırakın
İşte bu hamuru dilediğiniz iç harçla veya sade olarak pişirebilirsiniz İstediğiniz şekli verin üstüne yumurta sarısı sürün ve yine kapalı fırında en az yarım saat tepsi mayasına bırakın En son fırından yavaşça çıkarın ve Fırını 190 dereceye ısıtın Tepsiyi fırına koyup 3540 dakika nar gibi kızarana dek pişirin
Şimdiden afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.