iltasyazilim
FD Üye
Mayalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket maya
*4 yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yaklaşık 7 su bardağı un
*3 tatlı kaşığı tuz
*1 yumurta
İç harcı için;
*Lor peyniri
Üzeri için;
*1 Yumurta sarısı
Mayalı Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle bir kaba ılık sütümüzü ,mayamızı ,şekerimizi ve suyumuzu alıyoruz
*Mayamız ve şekerimiz eridikten sonra üzerine sıvı yağ, yumurta ve tuzumuzu koyup harmanlıyoruz
*Unumuzu azar azar dökerek yaklaşık 7 su bardağı alıyor arkadaşlar un ama ele yapışmayan ve kulak memesi kıvamında olması idealdir hamurun
*Üzerine streç film geçirerek mayalanmasını bekliyoruz yaklaşık 1 saat
*Mayalanan hamurumuzun içerisine istediğiniz malzemeyi koyup istediğiniz şekli verebilirsiniz
*Ben lor peyniri koydum ve bu şekli verdim
*Tepsilere dizdikten sonra yumurta sarısını üzerine sürelim ve tepside yaklaşık 20 dk bekletelim
*Bekledikten sonra 175 derecelik fırında 25 dakikaya yakın bir süre pişirelim ? afiyet olsuuuun ??
*1 paket maya
*4 yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yaklaşık 7 su bardağı un
*3 tatlı kaşığı tuz
*1 yumurta
İç harcı için;
*Lor peyniri
Üzeri için;
*1 Yumurta sarısı
Mayalı Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle bir kaba ılık sütümüzü ,mayamızı ,şekerimizi ve suyumuzu alıyoruz
*Mayamız ve şekerimiz eridikten sonra üzerine sıvı yağ, yumurta ve tuzumuzu koyup harmanlıyoruz
*Unumuzu azar azar dökerek yaklaşık 7 su bardağı alıyor arkadaşlar un ama ele yapışmayan ve kulak memesi kıvamında olması idealdir hamurun
*Üzerine streç film geçirerek mayalanmasını bekliyoruz yaklaşık 1 saat
*Mayalanan hamurumuzun içerisine istediğiniz malzemeyi koyup istediğiniz şekli verebilirsiniz
*Ben lor peyniri koydum ve bu şekli verdim
*Tepsilere dizdikten sonra yumurta sarısını üzerine sürelim ve tepside yaklaşık 20 dk bekletelim
*Bekledikten sonra 175 derecelik fırında 25 dakikaya yakın bir süre pişirelim ? afiyet olsuuuun ??