iltasyazilim
FD Üye
Malzeme Listesi
Hamur Malzemeleri:
1,5 su bardağı (300 ml) ılık sıvı (yarısı süt, yarısı su)
yarım su bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru toz maya (2 tatlı kaşığına karşılık geliyor)
1,5 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep (tepeleme doldurmayın)
aldığı kadar un
Üzerine Sürmek İçin:
1 yumurta sarısını 2 yemek kaşığı su ile açın
susam ve çörek otu
Süslü poğaçaların içine yerleştirmek için:
2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynire 1 tatlı kaşığı kuru naneyi ekleyin ve karıştırarak ezin
domates veya salatalık dilimleri hazırlayın
Yapılışı:
Ilık su ve süt karışımının içine 2 yemek kaşığı şekeri koyun karıştırın ve toz mayayı ilave edin 10 dakika mayalanması için bekleyin
Genişçe bir kap içinde mayalı sıvıyı, çiçek yağını, tuzu, mahlebi karıştırın Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinAğzını örterek yarım saat mayalandırın
Hamur mayalandıktan sonra simit yapmak için mandalına büyüklüğünde parçalar alarak elinizde veya masanın üzerinde rulo yaparak uzatın, iki ucunu üst üste getirerek tepsiye yerleştirin (uçları yapıştırmak için uğraşmayın sadece 23 cm lik kısımların üst üste gelmesi yeterli) Tepside de 3540 dakika kadar mayalandırın
Üzerine yumurta sarısı sürerek bolca susam ekin ve 200 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin
Simitleriniz pişerken süslü poğaçaları yapmak için aynı hamurdan ayıracağınız bir miktar hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak tepsiye yerleştirin Fırına süreceğiniz zaman üzerine yumurta sarısı ve çörek otu ilave edin 200 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin
Poğaçalar fırından çıkınca 1 dakika kadar bekleyin ve arasını keskin bir bıçak ile kesin naneli peynir ve domates dilimleri koyarak hafifçe bastırıp servis yapacağınız tabağa aktarın
NOT: Ben bu hamur ölçüsü ile 9 tane simit, 9 tane de süslü poğaça hazırladım
Afiyet olsun
Hamur Malzemeleri:
1,5 su bardağı (300 ml) ılık sıvı (yarısı süt, yarısı su)
yarım su bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru toz maya (2 tatlı kaşığına karşılık geliyor)
1,5 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep (tepeleme doldurmayın)
aldığı kadar un
Üzerine Sürmek İçin:
1 yumurta sarısını 2 yemek kaşığı su ile açın
susam ve çörek otu
Süslü poğaçaların içine yerleştirmek için:
2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynire 1 tatlı kaşığı kuru naneyi ekleyin ve karıştırarak ezin
domates veya salatalık dilimleri hazırlayın
Yapılışı:
Ilık su ve süt karışımının içine 2 yemek kaşığı şekeri koyun karıştırın ve toz mayayı ilave edin 10 dakika mayalanması için bekleyin
Genişçe bir kap içinde mayalı sıvıyı, çiçek yağını, tuzu, mahlebi karıştırın Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinAğzını örterek yarım saat mayalandırın
Hamur mayalandıktan sonra simit yapmak için mandalına büyüklüğünde parçalar alarak elinizde veya masanın üzerinde rulo yaparak uzatın, iki ucunu üst üste getirerek tepsiye yerleştirin (uçları yapıştırmak için uğraşmayın sadece 23 cm lik kısımların üst üste gelmesi yeterli) Tepside de 3540 dakika kadar mayalandırın
Üzerine yumurta sarısı sürerek bolca susam ekin ve 200 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin
Simitleriniz pişerken süslü poğaçaları yapmak için aynı hamurdan ayıracağınız bir miktar hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak tepsiye yerleştirin Fırına süreceğiniz zaman üzerine yumurta sarısı ve çörek otu ilave edin 200 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin
Poğaçalar fırından çıkınca 1 dakika kadar bekleyin ve arasını keskin bir bıçak ile kesin naneli peynir ve domates dilimleri koyarak hafifçe bastırıp servis yapacağınız tabağa aktarın
NOT: Ben bu hamur ölçüsü ile 9 tane simit, 9 tane de süslü poğaça hazırladım
Afiyet olsun