iltasyazilim
FD Üye
Mayasız Poğaça (Çok Lezzetli Çok Kolay) Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 5 tatlı kaşığı toz şeker
*4 su bardağı un (3 bardaktan sonra kontrollü ekleyelim)
*2 paket kabartma tozu
İçi için:
*1 kase beyaz peynir
Üzeri için :
*1 yumurtanın sarısı
Mayasız Poğaça (Çok Lezzetli Çok Kolay) Tarifi Yapılışı
1
*Hamur yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi alalım
*Sonrasında unu azar azar ekleyelim
*Hamuru yoğurduktan sonra üzerini streç film ile kapatıp 20 dakika dinlendirelim
*Bu sırada iç harcı için peyniri bir çatal yardımıyla ezelim dilerseniz ince kıyılmış maydanozda ekleyebilirsiniz
*Ben bir kısmına çikolata sürdüm iç harcı sizin damak zevkinize kalmış dilerseniz zeytin sucuk patates ne dilerseniz onu koyabilirsiniz
*Elinizle yuvarlak şekil verdiğiniz hamura iç harcını koyup ay şeklinde kapatalım
*Bir çatal yardımıyla kenarlarına bastıralım (pişerken açılmaması için ) daha sonra yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürelim
*Fırında 25 dakika kadar poğaçalar kızarıncaya kadar pişirelim Çok kolay ve pratik bir poğaçadır Ani gelen misafırınize 5 dk da hazırlayabilirsiniz
Afiyet olsun?
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 5 tatlı kaşığı toz şeker
*4 su bardağı un (3 bardaktan sonra kontrollü ekleyelim)
*2 paket kabartma tozu
İçi için:
*1 kase beyaz peynir
Üzeri için :
*1 yumurtanın sarısı
Mayasız Poğaça (Çok Lezzetli Çok Kolay) Tarifi Yapılışı
1
*Hamur yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi alalım
*Sonrasında unu azar azar ekleyelim
*Hamuru yoğurduktan sonra üzerini streç film ile kapatıp 20 dakika dinlendirelim
*Bu sırada iç harcı için peyniri bir çatal yardımıyla ezelim dilerseniz ince kıyılmış maydanozda ekleyebilirsiniz
*Ben bir kısmına çikolata sürdüm iç harcı sizin damak zevkinize kalmış dilerseniz zeytin sucuk patates ne dilerseniz onu koyabilirsiniz
*Elinizle yuvarlak şekil verdiğiniz hamura iç harcını koyup ay şeklinde kapatalım
*Bir çatal yardımıyla kenarlarına bastıralım (pişerken açılmaması için ) daha sonra yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürelim
*Fırında 25 dakika kadar poğaçalar kızarıncaya kadar pişirelim Çok kolay ve pratik bir poğaçadır Ani gelen misafırınize 5 dk da hazırlayabilirsiniz
Afiyet olsun?