iltasyazilim
FD Üye
Mayasız Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı sirke
*15 tatlı kaşığı toz şeker
*4 su bardağı un
*2 paket kabartma tozu
Üzeri için;
*Yumurta beyazı
*2 yemek kaşığı süt
*Çörek otu
Mayasız Poğaça Tarifi Yapılışı Un hariç bütün malzemeleri yoğuracağımız kaba alalım Yavaş yavaş unu ekleyelim 35 su bardağından sonra dikkatli ekleyelim
Ben 4 su bardağı ekledim, şekil verelim Üzerine yumurta beyazı ve sütü çırpıp sürelim ve çörek otu serpip, 180 derece sıcak fırında kızarana kadar pişirelim
Arzu ederseniz içerisine peynir ekleyebilirsiniz
Üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz Yumurta beyazı vardı Atmak yerine ben üzerine sürerek değerlendirdim Sütü ekleme sebebim süt yumuşatır yoğurt sertleştirir Derler riske atmak istemedim mis gibi kızardı Tabi sütsüz de olur yumurta sarısı sürmeden de güzel oldu
Afiyet olsun
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı sirke
*15 tatlı kaşığı toz şeker
*4 su bardağı un
*2 paket kabartma tozu
Üzeri için;
*Yumurta beyazı
*2 yemek kaşığı süt
*Çörek otu
Mayasız Poğaça Tarifi Yapılışı Un hariç bütün malzemeleri yoğuracağımız kaba alalım Yavaş yavaş unu ekleyelim 35 su bardağından sonra dikkatli ekleyelim
Ben 4 su bardağı ekledim, şekil verelim Üzerine yumurta beyazı ve sütü çırpıp sürelim ve çörek otu serpip, 180 derece sıcak fırında kızarana kadar pişirelim
Arzu ederseniz içerisine peynir ekleyebilirsiniz
Üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz Yumurta beyazı vardı Atmak yerine ben üzerine sürerek değerlendirdim Sütü ekleme sebebim süt yumuşatır yoğurt sertleştirir Derler riske atmak istemedim mis gibi kızardı Tabi sütsüz de olur yumurta sarısı sürmeden de güzel oldu
Afiyet olsun