iltasyazilim
FD Üye
Mayasız Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 çay kaşığı mahlep
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 5 çay kaşığı şeker
*1 bardak yoğurt (yada yarım bardak süt)
*100 gram eritilmiş tereyağ yada margarin
*2 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
İç malzemesi;
*Zeytin peynir patates kaşar vs
Üzeri için;
*Susam, çörekotu yada mavi haşhaş
Mayasız Poğaça Tarifi Yapılışı Çat kapı gelen misafire şipşak hazırlanan içine koyulan mahlep sayesinde çok güzel bir aroması olan, güzel muhafaza edildiğinde bayatlamayan, ve buzlukta saklanıp lazım olduğunda ısıtarak tekrar yiyebileceğimiz içi yumuşak dışı kıyır bir poğaça ?
100 gram tereyağımız kısık ateşte yakmadan eritilir
Eriyen yağımızın içersine unumuz hariç tüm malzemelerimiz eklenerek karıştırılır
Sıvı haldeki malzememize yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir
Hamurumuz dinlenmesi için üzeri kapatılarak 15 20 dakika dinlendirilir ( Acelesi olanlar dinlendirmeyebilir)
Hamurdan küçük küçük parçalar alınarak istediğiniz şekil verilir
İç harcına dilediğimiz malzeme koyulabilir
Yağlanan fırın tepsisine dizilen pogacalarimizin üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam çörekotu yada haşhaş serpilir
önceden ısınan 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir
*1 yumurta
*1 çay kaşığı mahlep
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 5 çay kaşığı şeker
*1 bardak yoğurt (yada yarım bardak süt)
*100 gram eritilmiş tereyağ yada margarin
*2 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
İç malzemesi;
*Zeytin peynir patates kaşar vs
Üzeri için;
*Susam, çörekotu yada mavi haşhaş
Mayasız Poğaça Tarifi Yapılışı Çat kapı gelen misafire şipşak hazırlanan içine koyulan mahlep sayesinde çok güzel bir aroması olan, güzel muhafaza edildiğinde bayatlamayan, ve buzlukta saklanıp lazım olduğunda ısıtarak tekrar yiyebileceğimiz içi yumuşak dışı kıyır bir poğaça ?
100 gram tereyağımız kısık ateşte yakmadan eritilir
Eriyen yağımızın içersine unumuz hariç tüm malzemelerimiz eklenerek karıştırılır
Sıvı haldeki malzememize yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir
Hamurumuz dinlenmesi için üzeri kapatılarak 15 20 dakika dinlendirilir ( Acelesi olanlar dinlendirmeyebilir)
Hamurdan küçük küçük parçalar alınarak istediğiniz şekil verilir
İç harcına dilediğimiz malzeme koyulabilir
Yağlanan fırın tepsisine dizilen pogacalarimizin üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam çörekotu yada haşhaş serpilir
önceden ısınan 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir