Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mayasız Yumuşacık Poğaça

Mayasız Yumuşacık Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Mayasız Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı süt (sütünüz yoksa o an yoğurtta olur)
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta (sarısı üzerine)
*15 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı kadar tuz
*1 çay kaşığı şeker
*445 su bardağı un (azar azar kontrollü ekleyelim değişebilir)

iç malzemesi için;

*İstediğiniz iç harç olur, patatesli kıymalı kaşarlı vs* ben peynirli yaptım
*üzerine yumurta sarisi

Mayasız Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı Herkese selam?
Karbonatlı kıyır poğaçadan sonra yine elimizin altında tarifinin olması gerektiğini düşündüğüm pratik mayasız yumuşak poğaçayla geldim?başlayalım????
Kabımıza sütü, sıvıyağını, yumurtayı, tuzu, şekeri, kabartma tozunu ekleyelim Güzel bir şekilde karıştıralım
Unumuzu azar azar ilave edelim Bir yandan yoğuralım Un miktarı verdim Fakat daha az da olabilir Değişebilir yani o yüzdendir ki azar azar ekleyelim ve yumuşacık sert olmayan (yumuşacık bir hamur olmalı) yoğuralım
Hamurumuzun üzerini streç filmle kapatıp 10 dk kadar bekletirsek daha iyi sonuç alırız?Birde belirteyim unutmadan süt, yumurta, oda sıcaklığında ılık olursa yine sonuç daha ?iyi olur Küçük limon kadar bezeler yapalım İstersek dahada küçük yapabiliriz ?
Bezeleri elimizle açalım İç harç koyup şekil verelim İstediğimiz şekilde yapabiliriz Ben fotoğraflarda ki gibi yaptım
?Yağlanmış ya da yağılı kağıt serilmiş tepsiye dizelim Yumurta sarısı bir kaç damla sıvı yağ karışımı sürelim Çatalla üzerlerini çizelim Önceden ısıtılmış 180’e gönderelim Üzerleri kızarana kadar pişirelim Yumuşacık poğaçalar hazır?
Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle Hoşçakalın?mutfağınıza aşk katın??

858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt