iltasyazilim
FD Üye
Maydanoz Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım demet maydanoz
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı nar ekşisi
*1 limonun suyu
*1 avuç ceviz içi
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 diş sarımsak
*Bir çimdik tuz
*
Maydanoz Mezesi Tarifi Yapılışı İştah açan, ağır yemeklerin yanında sindirimi kolaylaştıran, vitamin deposu mezemizin yapılışına geçiyorum
1
*Maydanozlar güzelce yıkanır ve kurutulur
*Küçük küçük doğranır
*Üzerine damak tadınıza göre istediğiniz miktarda zeytinyağı ve nar ekşisi dökülür
*Limon sıkılır Bir iki diş sarımsak rendelenir
*Bir avuç kadar ceviz içi serpilir
*Tuzunu, pul biberini de kattınız mı tamamdır Güzelce karıştırın ve servis tabağına alın Ben bugün kahvaltı için yaptım Et, balık, tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan ferah bir meze
*Tarifteki nar ekşisi ve limonu kendi damak tadınıza göre ayarlayın
*Mesela kimisi nar ekşisini çok sever sadece nar ekşisi ile ekşilendirir
*Kimi de nar ekşisini sevmez sadece limon kullanır
*Ben mesela nar ekşisini az koyuyorum limon sıkıyorum daha çok
*Cevizi aceleden elimle kırarak serptim, siz isterseniz rondodan geçirin isterseniz iri iri katın tamamen zevkinize kalmış
*Sarımsak koymak zorunda değilsiniz ama bence koymalısınız
*İçindeki malzemeleri deneyerek kendiniz belirleyin miktarlarını
*Afiyet olsun şimdiden
*Yarım demet maydanoz
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı nar ekşisi
*1 limonun suyu
*1 avuç ceviz içi
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 diş sarımsak
*Bir çimdik tuz
*
Maydanoz Mezesi Tarifi Yapılışı İştah açan, ağır yemeklerin yanında sindirimi kolaylaştıran, vitamin deposu mezemizin yapılışına geçiyorum
1
*Maydanozlar güzelce yıkanır ve kurutulur
*Küçük küçük doğranır
*Üzerine damak tadınıza göre istediğiniz miktarda zeytinyağı ve nar ekşisi dökülür
*Limon sıkılır Bir iki diş sarımsak rendelenir
*Bir avuç kadar ceviz içi serpilir
*Tuzunu, pul biberini de kattınız mı tamamdır Güzelce karıştırın ve servis tabağına alın Ben bugün kahvaltı için yaptım Et, balık, tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan ferah bir meze
*Tarifteki nar ekşisi ve limonu kendi damak tadınıza göre ayarlayın
*Mesela kimisi nar ekşisini çok sever sadece nar ekşisi ile ekşilendirir
*Kimi de nar ekşisini sevmez sadece limon kullanır
*Ben mesela nar ekşisini az koyuyorum limon sıkıyorum daha çok
*Cevizi aceleden elimle kırarak serptim, siz isterseniz rondodan geçirin isterseniz iri iri katın tamamen zevkinize kalmış
*Sarımsak koymak zorunda değilsiniz ama bence koymalısınız
*İçindeki malzemeleri deneyerek kendiniz belirleyin miktarlarını
*Afiyet olsun şimdiden