iltasyazilim
FD Üye
Maydanozlu rosto
6 kişilik
Malzemesi:
600 gr dana rosto, 2 demet maydanoz, 34 dilim salam, 2 diş sarımsak, 1 defne yaprağı, 2 diş karanfil, Yarım tatlı kaşığı hardal, 4 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 çay kaşığı kekik, 15 su bardağı sıcak su, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Salamları ince şeritler halinde kıyın Karanfilleri ezin Defne yaprağını ufalayın Sarımsakları soyup ezin Salam, karanfil, defne yaprağı, sarımsak, hardal, 2 kaşık sıvıyağ, kekik, bir tutam tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırın 5 dakika dinlendirin Kalan sıvıyağı tencerede kızdırın Rostoyu tencereye alıp sık sık çevirerek her tarafı kızarıncaya kadar kısık ateşte pişirin Fırın kalıbını yağlı kağıtla döşeyip eti yerleştirin Hazırladığınız baharatlı karışımı etin her tarafına sürün Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı firma verip 5 dakika pişirin Sıcak suyu etin üzerine gezdirerek dokun Kalıbın üzerini alüminyum kağıtla kapatın Tekrar firma verip 3035 dakika pişirin Maydanozu temizleyip iri iri doğrayın ve düz bir tabağa alın Eti fırın kalıbından alıp maydanoza bulayın Etin pişme suyunu bir kaba alıp yüksek ateşte bir kaç dakika pişirin Eti dilimleyip sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın
6 kişilik
Malzemesi:
600 gr dana rosto, 2 demet maydanoz, 34 dilim salam, 2 diş sarımsak, 1 defne yaprağı, 2 diş karanfil, Yarım tatlı kaşığı hardal, 4 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 çay kaşığı kekik, 15 su bardağı sıcak su, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Salamları ince şeritler halinde kıyın Karanfilleri ezin Defne yaprağını ufalayın Sarımsakları soyup ezin Salam, karanfil, defne yaprağı, sarımsak, hardal, 2 kaşık sıvıyağ, kekik, bir tutam tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırın 5 dakika dinlendirin Kalan sıvıyağı tencerede kızdırın Rostoyu tencereye alıp sık sık çevirerek her tarafı kızarıncaya kadar kısık ateşte pişirin Fırın kalıbını yağlı kağıtla döşeyip eti yerleştirin Hazırladığınız baharatlı karışımı etin her tarafına sürün Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı firma verip 5 dakika pişirin Sıcak suyu etin üzerine gezdirerek dokun Kalıbın üzerini alüminyum kağıtla kapatın Tekrar firma verip 3035 dakika pişirin Maydanozu temizleyip iri iri doğrayın ve düz bir tabağa alın Eti fırın kalıbından alıp maydanoza bulayın Etin pişme suyunu bir kaba alıp yüksek ateşte bir kaç dakika pişirin Eti dilimleyip sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın