iltasyazilim
FD Üye
Maydanozlu Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*400 gram tavuk göğüs veya incik
*3 su bardağı tavuk suyu
*Yarım demet maydanoz
*Tuz kırmızıbiber
*Sıvı yağ
Maydanozlu Tavuklu Pilav Tarifi Yapılışı Pirincimizin üzerine bol tuz atıp kaynak
suyla ıslatalım En az 2 saat bekletelim Tavuk etini kuşbaşı doğrayalım Yeterince su ve tuz ekleyerek haşlayalım Pirincimizi güzelce yıkayalım Fırına uygun tepsi yada borcama yeterli miktarda sıvı yağ döküp pirinci orta ateşte kavuralım Tavukları haşladığımız Sudan 3 bardak alarak pirince ekliyoruz Biraz kaynadıktan sonra ince kıyılmış maydanozu ve tuzunu ilave ediyoruz Hafif ateşte bir iki defa karıştırıp suyunu çekene kadar pişirelim Altını kapatıp tavukları pilavın üzerine serpiştirip pirincin içine girmesi için elimizle hafifçe bastırıyoruz Üzerine biraz yağ gezdirip toz kırmızıbiber serpelim Önceden ısıttığımız 170180 derecedeki fırına verelim Tavukların üzeri hafif kızardığında fırından alalım Fırında fazla tutarsanız tavuklar kuruyabilir Üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatıp soğumaması için üstünü bir bezle örtüp yarım saat kadar demlenmeye bırakalım Pilavı hiç karıştırmadan servis yapalım Deneyeceklere afiyet olsun
*2 su bardağı pirinç
*400 gram tavuk göğüs veya incik
*3 su bardağı tavuk suyu
*Yarım demet maydanoz
*Tuz kırmızıbiber
*Sıvı yağ
Maydanozlu Tavuklu Pilav Tarifi Yapılışı Pirincimizin üzerine bol tuz atıp kaynak
suyla ıslatalım En az 2 saat bekletelim Tavuk etini kuşbaşı doğrayalım Yeterince su ve tuz ekleyerek haşlayalım Pirincimizi güzelce yıkayalım Fırına uygun tepsi yada borcama yeterli miktarda sıvı yağ döküp pirinci orta ateşte kavuralım Tavukları haşladığımız Sudan 3 bardak alarak pirince ekliyoruz Biraz kaynadıktan sonra ince kıyılmış maydanozu ve tuzunu ilave ediyoruz Hafif ateşte bir iki defa karıştırıp suyunu çekene kadar pişirelim Altını kapatıp tavukları pilavın üzerine serpiştirip pirincin içine girmesi için elimizle hafifçe bastırıyoruz Üzerine biraz yağ gezdirip toz kırmızıbiber serpelim Önceden ısıttığımız 170180 derecedeki fırına verelim Tavukların üzeri hafif kızardığında fırından alalım Fırında fazla tutarsanız tavuklar kuruyabilir Üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatıp soğumaması için üstünü bir bezle örtüp yarım saat kadar demlenmeye bırakalım Pilavı hiç karıştırmadan servis yapalım Deneyeceklere afiyet olsun