iltasyazilim
FD Üye
Mayonez Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yumurta sarısı
*2 kupa (2,5 su bardağı) ayçiçek yağı
*1 adet limonun suyu
*1 çay kaşığı tuz
Mayonez Yapımı Tarifi Yapılışı Herkese Merhaba,
Evde kendi katkısız mayonezinizi çok kolay bir şekilde ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz
Öncelikle, yumurta sarılarını bir çırpma kabına alıyoruz ve mikserin en yüksek devri ile çırpmaya başlıyoruz
Yumurtalar karıştıktan sonra, sıvı yağı yavaş yavaş ve çok incecik ip gibi olacak miktarda dökmeye başlıyoruz ve ara vermeden aynı devirde çırpmaya devam ediyoruz Kıvamının tutması için bu kısmı önemlidir ve yağ kesinlikle birden eklenmemelidir
Yeterli yağı alan yumurtaların zaten bir süre sonra kendiliğinden mayonez kıvamını aldığını göreceksiniz
Yağ bittiği an, çırpma işlemimiz de bitmiş demektir ve mikseri kapatabiliriz Limon suyu ve tuz ilavesini de yapıp karıştırarak, mayonezi hazır hale getiriyoruz
Not: Olur da bir aksilik yaşar, kıvam kesilme gibi sorunlarla karşılaşırsanız, bir çay kaşığı dolusu nişasta ve az miktarda suyu cezvede pişirerek elde edeceğiniz pelteyi mayoneze ekleyip, çırpabilir ve kıvamını toparlayabilirsiniz Normal şartlarda böyle bir şeye hiç ihtiyaç olmuyor ancak aksi bir durumda kullanılabilecek bir püf noktası da vermek istedim
İster tek başına ister mayonez ile hazırlayacağınız farklı meze ve salatalarınızda kullanabilirsiniz
Afiyet olsun
*4 adet yumurta sarısı
*2 kupa (2,5 su bardağı) ayçiçek yağı
*1 adet limonun suyu
*1 çay kaşığı tuz
Mayonez Yapımı Tarifi Yapılışı Herkese Merhaba,
Evde kendi katkısız mayonezinizi çok kolay bir şekilde ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz
Öncelikle, yumurta sarılarını bir çırpma kabına alıyoruz ve mikserin en yüksek devri ile çırpmaya başlıyoruz
Yumurtalar karıştıktan sonra, sıvı yağı yavaş yavaş ve çok incecik ip gibi olacak miktarda dökmeye başlıyoruz ve ara vermeden aynı devirde çırpmaya devam ediyoruz Kıvamının tutması için bu kısmı önemlidir ve yağ kesinlikle birden eklenmemelidir
Yeterli yağı alan yumurtaların zaten bir süre sonra kendiliğinden mayonez kıvamını aldığını göreceksiniz
Yağ bittiği an, çırpma işlemimiz de bitmiş demektir ve mikseri kapatabiliriz Limon suyu ve tuz ilavesini de yapıp karıştırarak, mayonezi hazır hale getiriyoruz
Not: Olur da bir aksilik yaşar, kıvam kesilme gibi sorunlarla karşılaşırsanız, bir çay kaşığı dolusu nişasta ve az miktarda suyu cezvede pişirerek elde edeceğiniz pelteyi mayoneze ekleyip, çırpabilir ve kıvamını toparlayabilirsiniz Normal şartlarda böyle bir şeye hiç ihtiyaç olmuyor ancak aksi bir durumda kullanılabilecek bir püf noktası da vermek istedim
İster tek başına ister mayonez ile hazırlayacağınız farklı meze ve salatalarınızda kullanabilirsiniz
Afiyet olsun