iltasyazilim
FD Üye
Mayonezli Mantar Tarifi İçin Malzemeler
*Mantar
*2 adet kırmızı biber
*1 adet küçük Boy kuru soğan
*1 tatlı kaşığı Salça
*2 yemek kaşığı mayonez
*Tuz, karabiber, kaşar
Mayonezli Mantar Tarifi Yapılışı Az malzemeli ama çok lezzetli
Mantarları istediğiniz büyüklükte doğrayıp tavaya alın Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin Suyunu çekince 3 4 kaşık sıvı yağ, kuru soğan ve kırmızı biberi ekleyip hepsini birlikte kavurun ( Evde soğan olmadığı için koymadım, ayrıca yazdan közleyip buzluğa attığım kırmızı biberleri kullandım Siz Isterseniz közleyerek, isterseniz de çiğden katın Kavrulan mantara bir tatlı kaşığı Salça ilave edin bir kaç tur karıştırdıktan sonra bir çay bardağı su, tuz ve karabiberide ekleyip kapağını kapatın 2 3 dakika daha pişirdikten sonra mayonezi ekleyin Yine bir iki tur karıştırıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin kapağını kapatıp kısık ateşte kaşarlar eriyene kadar pişirin Sıcak sıcak servis edin
Afiyet olsun
# Ben yazdan haşlayıp buzluğa attığım Mantarları kullandım o yüzden pişme süresi size kısa gelmesin Siz kullanacağınız mantara göre süreyi ayarlayın İlave ettiğiniz 1 çay bardağı sudan sonra mantarlar hâlâ diriyse biraz daha su ilave edebilirsiniz
# Ben ‘Yeliz’in Tatlı Mutfağı ‘ndan tarifini aldığım ev yapımı mayonez kullandım Kendisine teşekkür ederim
*Mantar
*2 adet kırmızı biber
*1 adet küçük Boy kuru soğan
*1 tatlı kaşığı Salça
*2 yemek kaşığı mayonez
*Tuz, karabiber, kaşar
Mayonezli Mantar Tarifi Yapılışı Az malzemeli ama çok lezzetli
Mantarları istediğiniz büyüklükte doğrayıp tavaya alın Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin Suyunu çekince 3 4 kaşık sıvı yağ, kuru soğan ve kırmızı biberi ekleyip hepsini birlikte kavurun ( Evde soğan olmadığı için koymadım, ayrıca yazdan közleyip buzluğa attığım kırmızı biberleri kullandım Siz Isterseniz közleyerek, isterseniz de çiğden katın Kavrulan mantara bir tatlı kaşığı Salça ilave edin bir kaç tur karıştırdıktan sonra bir çay bardağı su, tuz ve karabiberide ekleyip kapağını kapatın 2 3 dakika daha pişirdikten sonra mayonezi ekleyin Yine bir iki tur karıştırıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin kapağını kapatıp kısık ateşte kaşarlar eriyene kadar pişirin Sıcak sıcak servis edin
Afiyet olsun
# Ben yazdan haşlayıp buzluğa attığım Mantarları kullandım o yüzden pişme süresi size kısa gelmesin Siz kullanacağınız mantara göre süreyi ayarlayın İlave ettiğiniz 1 çay bardağı sudan sonra mantarlar hâlâ diriyse biraz daha su ilave edebilirsiniz
# Ben ‘Yeliz’in Tatlı Mutfağı ‘ndan tarifini aldığım ev yapımı mayonez kullandım Kendisine teşekkür ederim