Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mazhar (bendir) hakkında kısa bilgi

Mazhar (bendir) hakkında kısa bilgi
0
183

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
MAZHAR (BENDİR)

Tahta kasnağa cilt gerilerek yapılır Elle vurularak çalınır

Bendir, Klasik Türk Müziğinde kullanılan esas vurmalı ritim çalgılarından biridir

Zilsiz büyük def, nakkare ve kudümle birlikte kullanılır Derisinin iç yüzüne boydan badana gerilen kiriş baştan sona benzer anda iki değişik tını çıkarabilir

Bendir, Klasik Türk müziğinde ve özellikle Mevlevi Türk Tasavvuf Musikisinde daire veya def adıyla aşina vurmalı çalgının Mağrip ülkelerine (bilhassa Fas ve Cezayir'e) özgü biçimidir Mağrip Arapçasından alınan bendir adı Türkiye'de 1980'lerden sonra yaygın kullanıma kavuşmuştur

Türkiye'de son dönemlerde kullanım alanı yaygınlaşmaya başlamış olup, Türk Tasavvuf Müziğinin yanında Türk Halk Müziği'nde en fazla kullanılan ritim aleti olmuştur

Standart çapı 52 cm'dir Ses kalitesi bendirin kasnağına ve maddesine kadar değişir Plastikten veya deriden yapılır Deriden yapılan bendirlerde kasnaklardaki vidaları sıktıkça ses tonu değişir, aynı zamanda iyi anlamakkibrit yardımıyla cilt 2 dakika kadar ısıtıldığı zaman daha nitelikli ses elde edilir *

Similar threads

Bendir hakkında data Bendir nasıl çalınır Bendir, Klasik Türk Müziğinde kullanılan başlıca vurmalı ritim çalgılarından biridir Zilsiz büyük tef, nakkare ve kudümle birlikte kullanılır Derisinin iç yüzüne boydan badana gerilen kiriş sayesinde benzer anda iki değişik tını çıkarabilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Bendir bendir çeşitleri bendirin özellikleri bendirin tarihçesi tarihçesi fiyatları Bendir Bendir, Alışılmış Türk Müziğinde kullanılan esas vurmalı ritim çalgılarından biridir Zilsiz büyük tef, nakkare ve kudümle birlikte kullanılır Derisinin iç yüzüne boydan boya gerilen kiriş doğruca...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
MAZHAR (BENDİR) Tahta kasnağa deri gerilerek yapılır Elle vurularak calınır imagesmazharbendirhakkindakisabilgi5ad2368d3896e Bendir, Klasik Turk Muziğinde kullanılan başlıca vurmalı ritim calgılarından biridir Zilsiz buyuk def, nakkare ve kudumle birlikte kullanılır Derisinin ic...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
Bendir hakkında bilgi Bendir nasıl calınır Bendir, Klasik Turk Muziğinde kullanılan başlıca vurmalı ritim calgılarından biridir Zilsiz buyuk tef, nakkare ve kudumle birlikte kullanılır Derisinin ic yuzune boydan boya gerilen kiriş sayesinde aynı anda iki değişik tını cıkarabilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Geleneksel Türk Müziği Aletleri nelerdir Geleneksel türk müzigi çalgıları A Vurmalı Sazlar 1) Tahtalar Çevgân (Askeri Müzik) Kaşık (Halk Oyunları) Çalpara veya Çengi Çubuğu (Köçekçe ve Tavşanca'larda) 2) Zilliler Zil (Halile) (Tekke Müziği) Mehter Zili (Askeri Müzik) Hitit...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
858,496Konular
981,661Mesajlar
29,728Kullanıcılar
berat21321Son üye
Üst Alt