Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

MEB, bütçeyi bitirdi okul inşaatları durdu

MEB, bütçeyi bitirdi okul inşaatları durdu
0
42

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
Milli%2DEgitim%2DBakani%2DSelcuk%2Dilk%2Dicraatini%2Dacikladi%2D207751%2Ejpg

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca hazırlanan tasarruf önlemleri kapsamında eğitim alanındaki birçok proje rafa kaldırılırken ikili eğitimi sonlandırmak hedefiyle imaline başlanan kimi okul inşaatlarının da durduğu öğrenildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Bütçede aslan hissesini eğitime ayırdık dese de Şırnak Merkez’de ve bağlı ilçelerinde “Okulum Türkiye Projesi” ismi altında temelleri atılan 13 okulun inşaatı, kaynak yetersizliği gerekçesiyle durduruldu.

Proje kapsamında köylerde temeli atılan okullardan kimilerinin imali da tıpkı münasebetle sonlandırıldı. Kaba inşaatı tamamlanan lakin Şırnak Valiliği’nin kararıyla imaline devam edilmeyen okulların Silopi, İdil, Güçlükonak ve Cizre’de bulunduğu bildirildi.

MÜNASEBET KAYNAK YETERSİZLİĞİ DEĞİL 

TBMM’deki Aralık 2018 tarihli bütçe görüşmeleri sırasında, tekli eğitim için 29 bin 535 dersliğe muhtaçlık duyulduğunu ve iki yıl içerisinde tekli eğitime geçileceğini savunan Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okul inşaatlarının durdurulmasının akabinde ise durdurma kararının rastgele bir mağduriyet yaratmadığını öne sürdü. Selçuk, HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz’ın sorusu üzerine okulların üretiminin durdurulmasının kaynak yetersizliği ile ilgili olmadığını da belirtti.

EĞİTİM DEVAM EDİYOR

Yapılması planlanan okulların yıkılıp yine yapılan okullar olmadığını anlatan Bakan Selçuk, “Bu okullar, ikili eğitimi sonlandırmak gayesiyle yapılması planlanan ek okullar. Valilik, öğrenciler açısından rastgele bir mağduriyetin kelam konusu olmadığını, öğrencilerin mevcut okullarında eğitime öğretimlerine devam ettiğini belirtmektedir” dedi.

NEDEN GEREKSİNİM DUYULDU?

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz ise “Herhangi bir mağduriyet yoksa neden ek okul üretimine gereksinim duyuldu” diye sordu. Kaçmaz, Bakan Selçuk’un savlarının tersine okul üretiminin kaynak yetersizliği nedeniyle durdurulduğunun altını çizerek Türkiye’deki coğrafik bölgeler ortasındaki eşitsizliğe dikkat çekti.

Savunma sanayiine ayrılan hissenin her geçen yıl katlanarak arttığını belirten Kaçmaz, “Okulların üretimi iktidarın siyaseti nedeniyle durduruldu. Eğitime ayrılması gereken kaynaklar öbür yerlere ayrılıyor. AKP, halka karşın siyaset yürütemeyeceğinin farkına varmalı” diye konuştu.

Mustafa Mert Bıldırcın/Birgün

858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt