Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

MEB'ten Cübbeli Ahmet'e Tepki: 'Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesi'ne Davet Ediyoruz'

MEB'ten Cübbeli Ahmet'e Tepki: 'Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesi'ne Davet Ediyoruz'
0
43

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
s-1606ad6f49fe1f9ab85ff533a7e82d81ffab8f89.jpg

Ulusal Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Nazif Yılmaz, 'Çocuklarınızı imam hatipe göndermeyin' diyen Cübbeli Ahmet'e 'Kendisini daha geniş bilgi almak için 1951 yılında birinci açılan okullardan kendisine yakın olan Fatih’teki İstanbul Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesine davet ediyoruz' diye karşılık verdi.

Ulusal Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Nazif Yılmaz, kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Meşhur'un 'Çocuklarınızı imam hatip lisesi ve ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin” formundaki sözlerini tashih etmesini arzuladığını söyledi.

"Öğrenci ve öğretmenlerimiz zan altında bırakıldı"

Yeni Akit gazetesindeki habere nazaran; Yılmaz, şöyle dedi:

'Sayın Ahmet Mahmut Ünlü’nün İmam Hatip Okulları ile ilgili açıklamaları kendisinin bu kurumlar hakkında sahih olmayan nakiller üzerinden zanda bulunmasına sebep olduğunu görmekteyiz. İmam hatip okullarında verilen eğitimde ve ders kitaplarında ayrımcılıkları ve mezhebî farklılıkları öne çıkaran bir anlayış değil Kur’an ve sünnet merkezli, temel İslâmî kaynaklara dayalı bütünleştirici ve birleştirici bir yaklaşım ortaya konulmaktadır.

Okullarda verilen din eğitiminde İslam dîni içerisinde ortaya çıkan farklı fıkhî yorumlar ve niyet oluşumları bir zenginlik olarak kabul edilerek öğrencilerin bu bilgileri hakikat bir halde öğrenmesi hedeflenmektedir. Bunun sonucunda, öğrencilerin Kur’an ve sünnet çerçevesinde yanlışsız inanca sahip olmaları, gerçek bilgi, hakikat niyet ve hakikat davranış kazanmaları hedeflenmektedir. Ülke beşerinin dînî inanış ve anlayışlarını göz arkası etmeksizin bid’at ve hurafelerden arındırılmış, sahih bir din öğretimi, devletin kontrol ve himâyesinde gerçekleştirilmektedir. 

Münasebetiyle bu nezih kurumlar hakkında kamuoyunu aldatıcı bilgilerin hem de din ismine anlatılmasını gerçek bulmamaktayız. Okullarımızı, öğretmen ve öğrencilerimizi zan altında bıraktığı için tabirlerini tashih etmesini dilek ediyoruz. Bir de, kendisini daha geniş bilgi almak için 1951 yılında birinci açılan okullardan kendisine yakın olan Fatih’teki İstanbul Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesine davet ediyoruz.'

Cübbeli Ahmet, CNN Türk'te katıldığı programda imam hatiplerle ilgili şunları söylemişti:

'Düz okullara gönderin daha az hasarla çıkar. Ben bunu gördüm denedim. Bütün etrafımdaki beşerler çocuklarımızı gönderdik kız çocuklarımız geliyor, Hoca sahabeye hakaret, hadis, mezhep yok… Yani müfredat işlemiyor. Müfredattaki şeye yorum katıyor. Hangi cemaate bağlıysa yahut mezhepsizlik, reformist, mealcilik akımı her neyse orayı empoze etmeye çalışıyor. Bugün ilahiyatta benim reddiye yaptığım adamlardan 'Kuran değişsin' diyen adam şu an da Ankara ilahiyatta hoca...”

858,497Konular
982,565Mesajlar
30,309Kullanıcılar
khanjarSon üye
Üst Alt