Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mecaz Anlamlı Sozcukler Nelerdir?

Mecaz Anlamlı Sozcukler Nelerdir?
0
241

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Mecaz Anlamlı Sozcukler

Mecaz anlamı sozcukler bir sozcuğun gercek anlamından uzaklaşarak, butunuyle başka bir anlamda kullanılması durumundaki sozcuklere denir

Bir sozcuğun gercek anlamından uzaklaşarak, butunuyle başka bir anlamda kullanılmasına mecaz anlam denir

Ornek:

Bu olayda mutlaka onun da parmağı vardır
Son otobuse yetişemezsem, işte o zaman yandım
Toplantıda bize cok ağır sozler soyledi
Cesaretimin kırılmasına sen sebep oldun
Onun bu pişkinliğine bir anlam veremedik
Sokakta keskin bir komur kokusu var
Kara haber tez duyulur
Yazılıdan zayıf alınca dersten iyice soğudum
İnce davranışlarıyla hepimizin gonlunu fethetti
Galiba dun akşam annemi kırdım
Boş laflara karnım tok benim
İki arkadaş koyu bir sohbete dalmıştı
Taksit parasını harcayan oğluna kopurdu

Similar threads

Mecaz Anlamlı Sözcükler Mecaz anlamı sözcükler bir sözcüğün reel anlamından uzaklaşarak, bütünüyle başka bir anlamda kullanılması durumundaki sözcüklere denir Bir sözcüğün hakiki anlamından uzaklaşarak, iyice başka bir anlamda kullanılmasına mecaz manâ denir Örnek: Bu olayda mutlaka...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
SOZCUKTE ANLAM Sozcuk, coğu zaman, dilin kendi başına anlamı olan en kucuk parcası, diye tanımlanır Ağac, hayal, dost gibi sozcukler buna ornektir Bazı sozcukler ise tek başına anlam taşımayıp diğer sozcuklerle bir araya geldiğinde belli bir anlam ifade eder: icin, gibi, gore vs Gercek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
Gercek Anlamlı Sozcukler Bir sozcuğun herkesce bilinen, en yaygın kullanılan ve ilk akla gelen anlamına gercek anlam denir Ceketinin duğmelerini ilikledi Bağırarak ders anlattığım icin boğazım ağrıyor Bugun hava, dune gore cok soğuk Ağactan duştu, kolu kırıldı Odadaki ışık yeterli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
155
Mecaz anlam; Bir sozcuğun gercek anlamından tamamen uzaklaşarak yeni bir anlam kazanmasına mecaz anlam denir Bir cumlede mecaz anlam kullanılması; anlatımı daha etkili yapar ve soze canlılık kazandırır Mecaz, soze guzellik, gucluluk, canlılık, zarafet, derinlik ve genişlik vermek icin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
153
sozcuklerin anlam ozellikleri,sozcuklerin sosyal ozellik anlamı, sozcukte anlam ozellikleri, sosyal ozellik ne demek, sozcuklerde anlam ozellikleri, SOZCUKTE ANLAM OZELLİKLERİ 1) GERCEK (TEMEL) ANLAM: Bir sozcuğun ilk ve asıl anlamına denirYani bir sozcuğun soylendiği anda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
858,506Konular
983,047Mesajlar
33,110Kullanıcılar
kaannns1903Son üye
Üst Alt