Meclis'te Kürtçe krizi DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, TBMM'deki grup toplantısını Kürtçe gerçekleştirdi DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Meclis Grup toplantısının bir bölümünü Kürtçe yaptı Konuşmasına Türkçe olarak başlayan Türk, 21 Şubat’ın dünya anadili günü olarak kutlandığını belirterek, çok kültürlülüğü geliştirecek olanın çok dillilik olacağınısöyledi Türk, TRT Şeş'te Kürtçe yayın yapılabildiğini fakat bunun yasal güvencesinin olmadığını söyledi Kürtçe'nin halka yasaklanmış, AKP ve devlete özgür olduğunu sözlerine ekledi Türk bu tavrın iki yüzlülük ve ayrımcılık olduğunu belirtti Resmi dilin Türkçe olmasına herhangi bir itirazımız değildiyen Türk, yerel yönetimler, basın yayın alanı gibi yerlerde Kürtçe üstünde yasakların kaldırılması gerektiğini ifade etti Türk açıklamasının bu noktasında konuşmasının kalanını Kürtçe yapacağını söyledi Türk'ün bu sözleri DTP grubunda coşku yaratırken, grup toplantısını izleyenlerce ayakta alkışlandı Ahmet Türk Kürtçe konuşmaya geçtiği esnada TBMM TV yayını kesti BAŞBAKAN KONUŞUYOR, BEN NİYE KONUŞAMIYORUM? Türk, grup toplantısının arkasından gazetecilerin sorularını yanıtlarken “Acilen birileri çıkacak parlamentoda böyle bir şey olmaz diyecek Eğer bu ölçü alınırsa o vakit çarşaflıların da gruplara gelmemesi lüzumlu Ama gelip grupta oturuyorlar dedi Türk “Başbakan, başbakan olarak Kürtçe konuşuyor ben niye Kürtçe, insanlarıma seslenmiyorum diye konuştu Türk, konuşmasını Kürtçe yaptığı Meclis grup toplantısının peşinde gazetecilerin sorularını yanıtladı “Grupta ne söylediniz? şeklindeki bir soruya Türk “Ben dillerin güzelliği, dillerin kardeşliği, dillerin zenginliğinden söz ettim Günümüz dünyasında dillerin yasal olması, kaybolmaması, dillerin bir zenginlik olduğu mantığıyla bu dilin yaşatılması konusunda mesaj verdimdiye konuştu TRT 3’ün yayını kesmesini ise Türk “Onu tahmin ediyorduk şeklinde değerlendirdi Türk, Kürtçe konuşmasıyla ilgili Meclis Başkanlığı'na veri vermediklerini de sözlerine ekledi