Laikliği ve Uygar Kanunu gaye alan açıklamalarıyla reaksiyon çeken GATA eski Başhekim Yardımcısı Ali Edizer, Elmalı'da görülen çocuk istismarı davasında verilen tahliye kararlarını savundu.
Antalya’da iki kardeşin cinsel istismara uğramasına ait davada tutuklu yargılananan anne ve üvey babanın tahliyesine yönelik reaksiyonlar sürüyor.
Son olarak Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de HSK'nın mevzuyla ilgili inceleme başlattığını açıkladı.
Laikliği ve uygar kanunu gaye alan, erkeklere "ikinci eş alın" davetiyle gündeme gelen ve akabinde GATA Başhekim Yardımcılığı misyonundan alınan Ali Edizer ise Elmalı'da görülen davada verilen tahliye kararlarını savundu. Edizer mahkemenin kararı için vatandaşlara "sabırla sükunetle hukuk dairesinde yaklaşın" dedi.
"O yargıçlar de en az benim kadar vicdanlı"
Toplumsal medya hesabından bir görüntü yayımlayan Edizer, şunları söyledi:
"Şu Elmalı'daki istismar sorunu ile alakalı, sağdan soldan herkesin infial derecesinde reaksiyon göstermesine birazcık hayret ediyorum. Hukukçu değilim, herkese lazım olduğu kadar hukukla ilgim var. Ama unutmayalım ki ağır ceza mahkemesinin heyeti 3 tane hakim. Bunlar seçilmiş. Bugüne kadar kayda bedel yanılgılar yapmamış beşerler.
Bu 3 hâkim, inanıyorum ki -şu ya da bu sebeple istisnalar olabilir noksanlar olabilir- en az benim kadar vicdan sahibi, en az benim kadar canilere öfkesi olan, en az benim kadar adaletin tesisi konusunda hassasiyeti olan ve en az benim kadar vatansever ve dürüst insanlardır. 3 hakimin en az ikisinin ısrarla verilmiş kararları varsa lütfen bu hususa toplumu tahrik ederek, adalete karşı olan itimadı sarsma ateşine akaryakıt dökerek değil; sabırla sükunetle hukuk dairesinde yaklaşın. Bilmiyoruz, bilmiyoruz..."
Ne olmuştu?